Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Recept za četiri osobe
Objavljeno: 26.01.2019. 06:28  
Fazanova prsa sa šarenom salatom
Fazanova prsa sa šarenom salatom

Fazanova prsa sa šarenom salatom

 

Sastojci za 4 osobe:

4 komada fazanovih prsa po 140 g

 

Nadjev od gljiva:

120 g lisičarki, nasjeckanih

120 g šampinjona, nasjeckanih

120 g bukovača, nasjeckanih

2 ml ulja

sol

60 ml bijelog vina

15 g peršina, svježe nasjeckanog

40 g luka srebrenca narezanog na male kockice

 

Krušne mrvice sa začinskim travama kao smjesa za paniranje:

400 g krušnih mrvica

20 g peršina, nasjeckanog

20 g vlasca, sitno narezanog

 

Šarena salata: 

40 g rukole

40 g matovilca

80 g salate hrastov list

40 g salate Lollo rosso

40 g radiča, narezanog

80 g endivije

240 g Iceberg salate

80 g malina

80 g ribiza

80 g borovnice

80 g indijskih oraščića, prženih

 

Preljev (dressing) od malina:

150 g malina

75 ml maslinovog ulja

sol

papar

15 g meda

35 ml octa od krušaka

75 ml soka od naranče

75 ml soka od jabuke

 

Priprema:

Za nadjev od gljiva zapržiti luk na ulju, dodati na to nasjeckane gljive i sol te zaliti bijelim vinom. Gljive pirjati, sve dok ne ispari tekućina. Ostaviti da se ohladi te umiješati nasjeckani peršin. 

 

Fazanova prsa očistiti, filetirati, napuniti nadjevom od gljiva i panirati. Peči u fritezi dok ne dobiju zlatnožutu boju. Nakon toga fazanova prsa na dva mjesta koso prerezati te poslužiti. 

 

Za preljev sve sastojke, osim malina, pomiješati te izmiješati štapnim mikserom. Na kraju u smjesu dodati maline. Preljev poslužiti u posudi za umak. 

 

Šarene listove salate oprati i osušiti. Jelo ukrasiti malinama, ribizom, borovnicama i prženim indijskim oraščićima.

  isprintaj članak