Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Žene i vino
Objavljeno: 02.03.2020. 17:00  
Festival ružičastih vina Pink day 21. ožujka u muzeju Mimara u Zagrebu
Festival ružičastih vina Pink day 21. ožujka u muzeju Mimara u Zagrebu

Udruga Žene i vino (Women on Wine- WOW), koja okuplja više stotina žena iz cijele Hrvatske, bavi se kulturom stola i promiče umjereno uživanje u dobrim vinima, i ove godine 21. ožujka u muzeju Mimara u Zagrebu organizira Festival ružičastih vina Pink day.

U sklopu priprema za taj festival u novootvorenom prostoru Meetings with Style u središtu Zagreba organizirano je predstavljanje mađarskih vina koje je vodila vinarka Fruzina Kacsko.  Počelo je s Kemendy Cuvee Rose Brut a onda je slijedilo još devet vina među kojima i Sanzon Furmint Classic 2016. a zadnje vino bilo je poznati Stumf, Nagy-Eged Bikaver 2015. Uz slastice poslužen Kikelet Pince, Tokaji Szamorodni sveet 2012.

U istom prostoru predana je nagrada za najbolji pjenušac po izboru žena. Nagradu je preuzela Ana Peršurić Palčić za pjenušac Blanc de Noir iz istarske vinarije Peršurić. (Pripremio: Tomislav Radić)


  isprintaj članak