Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


Upoznavanje vinara i uživanje u živoj glazbi uz ponudu jela moslavačke kuhinje
Objavljeno: 10.05.2019. 16:37  
Festival vina - MoslaVina Kutina 2019.: 31. svibnja i 1. lipnja
Festival vina - MoslaVina Kutina 2019.: 31. svibnja i 1. lipnja

U najvećem gradu vinorodne Moslavine – Kutini, 31. svibnja i 1. lipnja održat će se manifestacija Festival vina - MoslaVina Kutina 2019. Ovaj ulični festival uključuje tradicionalnu i ove godine 26. po redu Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti, kušanja vina, kuću Škrleta, te brojne kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje. Festival je posvećen izvornim moslavačkim i hrvatskim sortama, a nudit će se i vina ostalih hrvatskih regija, te susjednih zemalja. Za posjetitelje se pripremaju posebni programi vođenih kušanja vina, Večer Škrleta, cooking show programi, vinske igre i glazbeni programi. U večernjim satima ozračje će dodatno podići nastupi Jasmina Stavrosa i Prljavog kazališta.

Posjetitelji će imati priliku upoznati vinare te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz ponudu jela moslavačke kuhinje. Imati će priliku kušati više od 170 uzoraka vina s ovogodišnje izložbe, a uz foto točke sve će moći zabilježiti i za društvene mreže.

Moslavina je domovina vina Škrlet. Ovaj nektar s moslavačkog gorja, svježeg, harmoničnog okusa ujedno je i prva brendirana hrvatska izvorna sorta. Vinska sorta Škrlet poznata je pod nazivima i ovnek žuti, ovnek slatki ili škrtec, a svoje ime duguje njemačkoj riječi scharlach (šarlah - osip kože crvenim mrljama), jer upravo tako izgledaju bobice Škrleta u punoj zrelosti kada na sunčanoj strani dobije ljubičasto-crvenkaste pjegice. Odlike vina iz sorte Škrlet su lepršavo, elegantno tijelo, diskretnog do intenzivnog cvjetnog mirisa koji se nadopunjuje mirisima agruma, jabučastog i koštićavog voća te laganim herbalnim notama. 

 

U Kutini možete provesti i aktivan vikend uz posebne programe:

31.5. - 1.6. Vinski maraton u Kutini na dva kotača

1.6. Wine - bike tour (vinska biciklijada)

1.6. Organizirani prijevoz (Zagreb – Kutina – Zagreb) na Festival vina „MoslaVina Kutina 2019." 


  isprintaj članak