Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


Love International u Tisnom otvara sedmu sezonu ljetnih događaja 3. srpnja
Objavljeno: 06.05.2019. 16:27  
Festivali u The Garden Resortu u Tisnom od početka srpnja do kraja kolovoza 2019. godine
Festivali u The Garden Resortu u Tisnom od početka srpnja do kraja kolovoza 2019. godine<br>
  • Festivali u The Garden Resortu u Tisnom od početka srpnja do kraja kolovoza 2019. godine<br>

Sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati od početka srpnja do kraja kolovoza - objavljeno je na konferenciji za novinare u The Garden Brewery u Zagrebu.

The Garden Resort u Tisnom nalazi se na jednoj od najboljih festivalskih mjesta u Europi u uvali s vlastitom plažom koja na glazbene događaje privlači posjetitelje iz 40 država.

"Naše događaje ne volimo zvati festivalima, nego to zovemo odmorom s glazbenom pozadinom, a taj koncept privlači posjetitelje od SAD-a do Australije. Na tu ideju se savršeno nastavlja Love International koji u Tisnom otvara sedmu sezonu ljetnih događaja 3. srpnja”, rekao je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort. 

"Drum’n’bass festival Hospitality On The Beach na rasporedu je od 11. srpnja, nakon čega svjetski poznati SunceBeat od 24. srpnja slavi deset godina održavanja u Hrvatskoj. Prvi dan kolovoza rezerviran je za početak novog festivala Fuliranje na moru kojeg po prvi puta radi kreativna agencija Kokoš ili jaje iz Zagreba. Defected Croatia od 8. kolovoza donosi šest dana house hedonizma, u godini u kojoj organizatori Defected Records slave 20 godina postojanja. Sezona završava s Dekmantel Selectors festivalom od 22. kolovoza, kojeg organiziraju promotori iz Nizozemske”, naglasio je Nick Colgan

Dodao je da je ove godine je postava izvođača kroz cijelu sezonu izuzetno jaka, te će gostovati njih više od 600 iz cijelog svijeta, kao što su Peggy Gou, DJ Harvey, Optimo na Love Internationalu uz domaća imena koja predvode Jan Kinčl & Regis Kattie, a tu je i Adriatic Coasting tim iz Gardena, Andy C, Noisia, High Contrast dolaze na Hospitality on The Beach, SunceBeat će ugostiti Davida Moralesa, Gillesa Petersona, Jaydu G, na Defected Croatia dolaze Armand Van Helden, Denis Ferrer, Roger Sanchez, Ben UFO, DJ Marcelle, Objekt nastupit će na Dekmantel Selectorsu dok Fuliranje na moru donosi odličnu postavu domaćih izvođača.

"Uvijek radimo i na poboljšanju ponude, te imamo i nove smještajne jedinice u The Garden Resortu, mobilne kućice, glamping u kampu, hostel, uz apartmane i airstream prikolice te možemo smjestiti oko 600 ljudi na mjestu održavanja dok je ostatak posjetitelja smješteno u Tisnom i okolnim mjestima. Ove godine predstavit će se i craft beer bar, te novu zonu s hranom koju je osmislio glavni kuhar Gardena Marko Palfi, a uključivat će izbor veganske hrane i sokova, hranu s roštilja, gurmanske burgere, kao i juhe te azijsku hranu”, dodao je Colgan te napomenuo da su i ove godine osigurali biorazgradive čaše i pribor. The Garden Brewery svoje pivo pakira u limenke koje se može reciklirati, a i ove godine s dobavljačem limenki Ball surađuju na projektu "Svaka limenka se računa” kako bi osvijestili važnost recikliranja, te rade na tome da se ukloni plastika. 

"Fuliranje na moru koje stiže iz Zagreba ove se godine premijerno predstavlja s ljetnom inačicom festivala u četiri dana. Od 1. do 4. kolovoza ugostit će u The Garden Resortu 12 vodećih hrvatskih bendova i izvođača uz mnoštvo DJ-a i raznih dodatnih sadržaja. Za dobre vibre i ritmove pobrinut će se Parni valjak, Massimo, Darko Rundek & Ekipa, Goran Bare & Majke, Damir Urban&4, Psihomodo pop, BOA II, Vojko V, Pavel, Detour, Kuzma&Shaka Zulu i Ljetno Kino uz vrhunsku gastro ponudu”, istaknuo je Roman Pokos, iz kreativne agencije Kokoš ili jaje.

Ivan Klarin, načelnik općine Tisno, na konferenciji za medije rekao je među ostalim: "Ove godine iznenađenje je došlo u obliku novog festivala, a to je Fuliranje. Želimo posjetiteljima ponuditi nešto novo posebice zato što ćemo imati puno domaćih turista, a more, sunce, glazba i jaka domaća imena su dobitna kombinacija.”

Filip Henjak, direktor Turističke zajednice općine Tisno, rekao je: "Zbog cijele sezone Gardena u Tisnom od ranije već imamo posjetitelje koja godinama dolazi. U suradnji s Gardenom ostvarili smo festivalski turizam, te je u prošloj sezoni zabilježeno 35.000 noćenja u Tisnom gdje su se festivali dobro udomaćili, a oko 50.000 na otoku i u našem okruženju. Festivalski događaji promoviraju i cijelu županiju, Nacionalne parkove Krka i Kornate i otok Murter a prosječna potrošnja po osobi je 110 eura dnevno.”

Jedna od 10 najboljih europskih festivalskih lokacija po pisanju The Guardiana, mjesto je  spoja odmora s glazbenom pozadinom koja privlači posjetitelje iz svih dijelova svijeta. Sve prate i zabave na brodovima, a više od njih 50 sastavni su dio festivalskog programa. Za vrijeme festivala aktivan je i klub na otvorenom Barbarella’s u Pirovcu koji se ove godine popeo na 29. mjesto od 100 najboljih klubova na svijetu po pisanju utjecajnog DJ Maga. 

Ovog ljeta za posjetitelje festivala bit će organiziran prijevoz autobusima od The Garden Resorta do kluba Barbarella’s.  (T. Radić)

  isprintaj članak