Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Sva zbivanja u 2021. godini bit će od 8. srpnja do 31. kolovoza
Objavljeno: 02.05.2020. 11:28  
Festivalska sezona u The Garden Resortu u Tisnom odgađa se do 2021. godine
Festivalska sezona u The Garden Resortu u Tisnom odgađa se do 2021. godine

Svih sedam događaja u The Garden Resortu - Hospitality On The Beach, Love International, SunceBeat, Outlook Origins, Defected Croatia, Dimensions i Dekmantel Selectors odgađa se, a novi datumi su već rezervirani za iduću godinu. Odluke Vlade Republike Hrvatske, kojima se definiraju epidemiološke mjere i ograničenja s ciljem sprečavanja i zaštite od širenja bolesti Covid-19, podrazumijevaju zabranu javnih događanja i okupljanja, bez jasnog datuma do kada će to trajati, uz najave europskih vlada o zabrani javnih okupljanja u sljedećim mjesecima i međunarodnih zabrana putovanja koje su na snazi, zbog čega je donesena ovakva odluka.

 

Nick Colgan, domaćin The Garden Resorta u Tisnom, rekao je: "Teška srca moramo najaviti da će događaji ovog ljeta u The Garden Resortu u Tisnom biti odgođeni na 2021. godinu zbog trenutnog utjecaja pandemije koronavirusa. 

Svi smo pomno promatrali stanje tijekom proteklih tjedana, nadajući se da postoji mogućnost za povratak uobičajenom životu u srpnju. Ipak, postalo je jasno da će se mjere vlada, zabrane međunarodnih putovanja i velikih okupljanja nastaviti u idućim mjesecima, zbog čega nemamo izbora nego donijeti ovu tešku odluku.

Sigurnost i zdravlje naše zajednice, osoblja i gostiju shvaćamo jako ozbiljno i slijedit ćemo javno-zdravstvene upute za sprečavanje širenja svjetske pandemije.”

 

Uprkos svemu, već su potvrđeni datumi za 2021. godinu:

Hospitality On The Beach: 8. - 12. srpnja 2021.

Love International: 14. – 20. srpnja 2021.

Suncebeat: 22.  – 28. srpnja 2021.

Outlook Origins: 29. srpnja– 2. kolovoza 2021.

Defected Croatia: 5. – 10. kolovoza 2021.

Dimensions: 12. - 16. kolovoza 2021.

Dekmantel Selectors: 26. - 31. Kolovoza 2021.

 

Ivan Klarin, načelnik općine Tisno, također je izrazio žaljenje riječima: "Iznimno nam je žao zbog odgode festivalskih događanja za 2020. godinu, iako je obzirom na okolnosti to bilo i za očekivati. Bez obzira na to što su već obavljene pripreme za sezonu, morat ćemo se prilagoditi novonastalim okolnostima prvenstveno zbog zaštite zdravlja kako posjetitelja festivala tako i našeg stanovništva. Poštovat ćemo sve preporuke nadležnih institucija kako bismo osigurali da do sljedeće godine budu spremni svi preduvjeti za normalno odvijanje svih aktivnosti vezanih uz turističku sezonu i sva događanja koja nas očekuju.”

 

Dave Harvey, Love International: "Svima nam se srce slama zbog toga što nećemo biti u Tisnom ovog ljeta, jer to je zaista poseban tjedan za naš tim, izvođače i posjetitelje. Veselimo se povratku u 2021. godini.”

 

Beach: "Shrvani smo s činjenicom da se nećemo moći vratiti u prekrasno mjesto Tisno ove godine, ali shvaćamo i razumijemo da je sigurnost zajednice trenutno najvažnija. Veselimo se povratku u Hrvatsku kada završi Covid-19 kriza i u mislima smo sa svima koji su njome pogođeni.”

 

Alex Lowes, Suncebeat: "Jako smo žalosni zbog odgađanja SunceBeata, ali svi imamo odgovornost pomoći planeti da se riješi ovog zlog virusa i imamo odgovornost prema našim posjetiteljima, osoblju, ali i prema našim dragim prijateljima i stanovnicima Tisnog. Vraćamo se iduće godine jači i veći. Ostanite na sigurnom.”

 

Noah Ball, Outlook & Dimensions: "Zaista smo tužni zbog činjenice da se Outlook i Dimensions festivali neće održati ove godine. Ovo je prvi put u 13 godina da se Outlook neće održati u Hrvatskoj. Iako je ovo tužna i frustrirajuća odluka, naša je odgovornost osigurati sigurnost svih uključenih u događaje i smatramo sigurnost domaćeg stanovništva našom glavnom zadaćom.

 

Wez Saunders, Defected Croatia: "Defected Croatia je vrhunac naše godine, kojem se veseli naša zajednica, ali i DJ-evi i posebice naš glavni Simon Dunmore. Činjenica da moramo odgoditi ovaj događaj nam slama srca, ali je neizbježna s obzirom na okolnosti. Nastavit ćemo štititi našu zajednicu, osoblje, DJ-eve i osigurat ćemo da imamo udio u očuvanju stanovnika ove planete na sigurnom koliko god možemo sa svojim postupcima.”

 

Thomas Martojo, Dekmantel Selectors: "Nakon što smo odgodili Dekmantel festival u Amsterdamu prošlog tjedna, i ovo je težak trenutak za nas i za sve koji su se veselili Dekmantel Selectors festivalu. Radimo na tome da na naše ljetno okupljanje idućeg ljeta u Tisno dovedemo i naš program. Čekat ćete malo duže, ali obećavamo da će to biti nezaboravno izdanje.” 

  isprintaj članak