Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Flambirana jela nestaju iz hrvatskh restorana, ali ih zato možete pripremiti kod kuće
Objavljeno: 01.04.2020. 12:40  
Flambirani ravioli u umaku od šljiva
Flambirani ravioli u umaku od šljiva

Flambirani ravioli u umaku od šljiva

 

Potrebno:

200 g raviola

100 g šljiva

50 g maslaca

50 g šećera kristal

20g šećera u prahu

20 g čokolade

0,10 l slatkog vrhnja

0,03 l vinjaka

0,03 l maraschina

0,08 l soka od šljive

0,02 l soka od limuna

0,20 l ulja

100 g sladoleda

2 kom biskvita

 

Postupak pripreme:

1. tava

• U zagrijanu tavu ulijemo masnoću

• U zagijanoj masnoći pržimo raviole

 

2. tava

- U zagrijanoj tavi rastopimo maslac

- U tavu dodamo kristalni šećer i karameliziramo

- U karamelizirani šećer dodamo sok od šljiva i sok od limuna

- Dodamo raviole i flambiramo vinjakom (zapalimo zagrijani vinjak u tavici šibicom ili upaljačem), dodamo maraskino.

- Stavimo umak od suhih šljiva i legiramo slatkim vrhnjem.

- Flambirane raviole slažemo na podlogu od biskvita stavljenu na zagrijanje tanjure.

 

  isprintaj članak