Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Flambirana jela nestaju iz hrvatskh restorana, ali ih zato možete pripremiti kod kuće
Objavljeno: 01.04.2020. 12:40  
Flambirani ravioli u umaku od šljiva
Flambirani ravioli u umaku od šljiva

Flambirani ravioli u umaku od šljiva

 

Potrebno:

200 g raviola

100 g šljiva

50 g maslaca

50 g šećera kristal

20g šećera u prahu

20 g čokolade

0,10 l slatkog vrhnja

0,03 l vinjaka

0,03 l maraschina

0,08 l soka od šljive

0,02 l soka od limuna

0,20 l ulja

100 g sladoleda

2 kom biskvita

 

Postupak pripreme:

1. tava

• U zagrijanu tavu ulijemo masnoću

• U zagijanoj masnoći pržimo raviole

 

2. tava

- U zagrijanoj tavi rastopimo maslac

- U tavu dodamo kristalni šećer i karameliziramo

- U karamelizirani šećer dodamo sok od šljiva i sok od limuna

- Dodamo raviole i flambiramo vinjakom (zapalimo zagrijani vinjak u tavici šibicom ili upaljačem), dodamo maraskino.

- Stavimo umak od suhih šljiva i legiramo slatkim vrhnjem.

- Flambirane raviole slažemo na podlogu od biskvita stavljenu na zagrijanje tanjure.

 

  isprintaj članak