Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Flambirana jela nestaju iz hrvatskh restorana, ali ih zato možete pripremiti kod kuće
Objavljeno: 01.04.2020. 12:40  
Flambirani ravioli u umaku od šljiva
Flambirani ravioli u umaku od šljiva

Flambirani ravioli u umaku od šljiva

 

Potrebno:

200 g raviola

100 g šljiva

50 g maslaca

50 g šećera kristal

20g šećera u prahu

20 g čokolade

0,10 l slatkog vrhnja

0,03 l vinjaka

0,03 l maraschina

0,08 l soka od šljive

0,02 l soka od limuna

0,20 l ulja

100 g sladoleda

2 kom biskvita

 

Postupak pripreme:

1. tava

• U zagrijanu tavu ulijemo masnoću

• U zagijanoj masnoći pržimo raviole

 

2. tava

- U zagrijanoj tavi rastopimo maslac

- U tavu dodamo kristalni šećer i karameliziramo

- U karamelizirani šećer dodamo sok od šljiva i sok od limuna

- Dodamo raviole i flambiramo vinjakom (zapalimo zagrijani vinjak u tavici šibicom ili upaljačem), dodamo maraskino.

- Stavimo umak od suhih šljiva i legiramo slatkim vrhnjem.

- Flambirane raviole slažemo na podlogu od biskvita stavljenu na zagrijanje tanjure.

 

  isprintaj članak