Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Cvjetni balkoni su raskoš za oči
Nema svaki ljubitelj cvijeća vlastiti vrt. Ali već i cvjetna raskoš u prozorskoj kutiji za cvijeće razveseljava srce i oko! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Flambirana jela nestaju iz hrvatskh restorana, ali ih zato možete pripremiti kod kuće
Objavljeno: 01.04.2020. 12:40  
Flambirani ravioli u umaku od šljiva
Flambirani ravioli u umaku od šljiva

Flambirani ravioli u umaku od šljiva

 

Potrebno:

200 g raviola

100 g šljiva

50 g maslaca

50 g šećera kristal

20g šećera u prahu

20 g čokolade

0,10 l slatkog vrhnja

0,03 l vinjaka

0,03 l maraschina

0,08 l soka od šljive

0,02 l soka od limuna

0,20 l ulja

100 g sladoleda

2 kom biskvita

 

Postupak pripreme:

1. tava

• U zagrijanu tavu ulijemo masnoću

• U zagijanoj masnoći pržimo raviole

 

2. tava

- U zagrijanoj tavi rastopimo maslac

- U tavu dodamo kristalni šećer i karameliziramo

- U karamelizirani šećer dodamo sok od šljiva i sok od limuna

- Dodamo raviole i flambiramo vinjakom (zapalimo zagrijani vinjak u tavici šibicom ili upaljačem), dodamo maraskino.

- Stavimo umak od suhih šljiva i legiramo slatkim vrhnjem.

- Flambirane raviole slažemo na podlogu od biskvita stavljenu na zagrijanje tanjure.

 

  isprintaj članak