Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Braća hrvatskog zmaja
Još su stari Latini govorili kako narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni svoju budućnost. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Proglašeni najbolji baristi za 2019. u sklopu Franckovog regionalnog barističkog natjecanja
Objavljeno: 30.09.2019. 20:22  
Franck obilježio Međunarodni dan kave
Franck obilježio Međunarodni dan kave

Franck Finalisti barističkog natjecanja Kristian Orešković, Skender Fetahi i Ivan Siničić


Uoči Međunarodnog dana kave koji se obilježava 1. listopada, Franck je u zagrebačkoj kavani Johann Franck predstavio novi Superiore espresso, blend probranih zrna kave s Rainforest Alliance™ certificiranih plantaža koje udovoljavaju najstrožim standardima ekološke, društvene i gospodarske održivosti. Riječ je o međunarodno priznatoj oznaci koju dodjeljuje istoimena međunarodna nevladina organizacija s ciljem očuvanja okoliša te zaštite prava i dobrobiti radnika.

Franck već više godina novčano i savjetodavno podržava provedbu sveopćih razvojnih projekata u sklopu društva International Coffee Partners (ICP) i Inicijative coffee&climate.     

Proglašeni su i pobjednici Franckovog regionalnog barističkog natjecanja koje se provodi u skladu s pravilima Speciality Coffee Association (SCA). Tijekom ove godine kvalifikacijska natjecanja održana su u Hrvatskoj, Sloveniji te u Bosni i Hercegovini u kojima je sudjelovalo je pedesetak vrhunskih barista. Završno natjecanje u Zagrebu okupilo je 10 najboljih barista a ovogodišnjim pobjednikom proglašen je Skender Fetahi iz Zagreba (Caffe Bar Check In), dok je drugo mjesto pripalo Ivanu Siničiću iz Pirovca (Caffe Bar Rišpet), a treće Kristianu Oreškoviću iz Đakova (The Eagle Pub).

Prvi puta dodijeljeno je i priznanje Franck Barista Club. Radi se o sustavu ocjenjivanja i nagrađivanja najboljih partnerskih ugostiteljskih objekata za kakvoću napitaka koje pripremaju i poslužuju svojim gostima. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci ukupno 31 predloženi lokal ocjenjivan je metodom tajnih gostiju vodeći se mjerilima poput kakvoće i prikaza espressa te ostalih napitaka od kave i čaja, održavanja opreme i posluživanja gostiju. Priznanje za vrhunski pripremljenu kavu dobilo je 17 objekata iz 10 hrvatskih gradova. (T. Radić)

  isprintaj članak