Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Narežite gljive na pola po dužini,a zatim ih usitnite na veličinu zalogaja.
Objavljeno: 14.03.2015. 17:43  
Francuska bujon juha
Francuska bujon juha

Francuska bujon juha


Sastojci:

800 g krumpira, oguljenog i narezanog na manje kocke

500 g gljiva (šitake, vrganji, bukovače)

1 poriluk

3 žlice ulja

3 šalice vode

2 žlice svježeg kopra

1 žlica peršina

morska sol i papar

 

Bujon mješavina:

1 žlica maslinovog ulja

1/2  male glavice luka

1 žlica klinčića

1 žlica lovorovog lista

3 prstohvata majčine dušice

1 žlica korijandera

1 žlica sjeckanog celera

 

Priprema:

Narežite gljive na pola po dužini,a zatim ih usitnite na veličinu zalogaja.

U velikoj posudi zagrijte ulje, dodajte poriluk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte krumpir i bujon u bujon mješavinu. Kuhajte dok krumpir ne omekša. U međuvremenu operite gljive i dodajte ih u juhu s koprom i peršinom. Začinite solju, paprom i poslužite uz krišku omiljenog integralnog kruha.


  isprintaj članak