Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
Ah, to elegantno vino nježnih tanina!
Objavljeno: 22.08.2020. 15:50  
Frankovka Miraz 2017. potvrdila naslov
Frankovka Miraz 2017. potvrdila naslov

Feravino godinama na ocjenjivanjima diljem svijeta osvajaju vrijedne naslove. Potvrdu kvalitete Frankovka Miraz 2017. dobila je nedavno na trećem Međunarodnom ocjenjivanju frankovke 2020. u Feričancima. Upravo je taj gradić poznat po toj nevjerojatnoj sorti elegantnih i smirenih aroma s finom strukturom nježnih tanina. 

 

Napisao i snimio: Slobodan Kadić

 

Kako doznajemo od Jenette Marije Šimić iz Feravina, svake godine na natjecanje stiže sve više izuzetno zanimljivih uzoraka svih kategorija, od laganih i lepršavih rosea s naglašenom svježinom i voćnosti pa sve do zrele frankovke, a paleta užitaka, mirisa, okusa i boja je stvarno beskonačna u doživljaju kušača.

U opasnoj su se konkurenciji natjecale 53 vrhunske frankovke iz raznih vinogradarskih regija Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen od enologa i stručnjaka, izabrao je Feravino Frankovku Miraz 2017. za šampiona!

"Frankovka kao sorta naših vinograda doživljava svoj preporod pa Feravino s ponosom nosi epitet „kuća frankovke”. Novom nagradom potvrđujemo stalnost kakvoće, Frankovka Miraz 2017. je prije dva mjeseca ponijela i Šampionsku lentu u Sevnici (Sloveniji) na 10. Međunarodnom festivalu modrih frankinj 2020.” - ističe Ivan Maričić, direktor Feravina.

U Feričancima vrhunskom frankovkom iz linije Miraz te kvalitetnom iz linije Dika kao i prvom Ledenom berbom sorte frankovka u Hrvatskoj, „mora se imati” adutom njihove vinarije te pjenušcem Francesca, žele pokazati izvornu kreativnost sorte koju hrvatski susjedi iznimno cijene, a kod nas je nepravedno zapostavljena pa svako stručno ocjenjivanje, tematske radionice, masterclassovi ili festivali, uvijek dobro dođu.

"Tako su svi proizvođači te sorte potaknuti na zajedničku suradnju, jači i profesionalniji marketinški nastup koji frankovku prikazuju kao sortu koja zaslužuje više i bolje” - naglasio je Maričić spomenuvši da ove izazovne godine treći Festival frankovke u Feričancima neće biti održan.

Ipak, vide svijetlu budućnost i grade novi pristup pa će uskoro u Zagrebu upriličiti Masterclass večeru na kojoj će najbolje ocijenjenim vinarima uručiti nagrade. 

  isprintaj članak