Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U
Kao pokladnice, ali...
Objavljeno: 08.11.2019. 13:12  
Fritule
Fritule

Fritule

 

Potrebno:

10 dag brašna

15 dag gustina

2 žlice ulja,

3 jaja

1 žlicu šećera

malo soli

1 omot vanilin šećera

1 dcl svijetlog piva

2 jabuke

1/2 čašice ruma

nasjeckanih oraha

grožđica

arancina

pinjola

naribane korice od limuna i naranče

cimeta i suhog voća po želji

ulje za prženje,

šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

Pomiješajte brašno i gustin, dodajte ulje, žumanjce, sol i šećer. Miješajući postupno dodajte pivo. Ostavite da odstoji barem jedan sat. Oguljene jabuke narežite na sitne kockice ili ih naribajte. Nasjeckajte sve suho voće.

Pomiješajte voće i prelijte ga rumom. Neposredno prije početka prženja istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i umiješajte ga u tijesto, dodajte pripremljeno voće s rumom. U dubljoj posudi zagrijte ulje i pržite fritule. Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu.


Savjet kuhara:

Suho voće odaberite po želji, a možete odabrati samo grožđice. Da ne bi pale na dno posude s tijestom, prije negoli ih stavite u tijesto provaljajte ih kroz brašno.

  isprintaj članak