Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Bolje smrad negoli ujutro svježe donje rublje
Međunarodni istraživački tim izvijestio je prošle godine da miris znoja zbog određenih kemikalija može usrećiti druge ljude. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Kao pokladnice, ali...
Objavljeno: 08.11.2019. 13:12  
Fritule
Fritule

Fritule

 

Potrebno:

10 dag brašna

15 dag gustina

2 žlice ulja,

3 jaja

1 žlicu šećera

malo soli

1 omot vanilin šećera

1 dcl svijetlog piva

2 jabuke

1/2 čašice ruma

nasjeckanih oraha

grožđica

arancina

pinjola

naribane korice od limuna i naranče

cimeta i suhog voća po želji

ulje za prženje,

šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

Pomiješajte brašno i gustin, dodajte ulje, žumanjce, sol i šećer. Miješajući postupno dodajte pivo. Ostavite da odstoji barem jedan sat. Oguljene jabuke narežite na sitne kockice ili ih naribajte. Nasjeckajte sve suho voće.

Pomiješajte voće i prelijte ga rumom. Neposredno prije početka prženja istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i umiješajte ga u tijesto, dodajte pripremljeno voće s rumom. U dubljoj posudi zagrijte ulje i pržite fritule. Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu.


Savjet kuhara:

Suho voće odaberite po želji, a možete odabrati samo grožđice. Da ne bi pale na dno posude s tijestom, prije negoli ih stavite u tijesto provaljajte ih kroz brašno.

  isprintaj članak