Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Kao pokladnice, ali...
Objavljeno: 08.11.2019. 13:12  
Fritule
Fritule

Fritule

 

Potrebno:

10 dag brašna

15 dag gustina

2 žlice ulja,

3 jaja

1 žlicu šećera

malo soli

1 omot vanilin šećera

1 dcl svijetlog piva

2 jabuke

1/2 čašice ruma

nasjeckanih oraha

grožđica

arancina

pinjola

naribane korice od limuna i naranče

cimeta i suhog voća po želji

ulje za prženje,

šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

Pomiješajte brašno i gustin, dodajte ulje, žumanjce, sol i šećer. Miješajući postupno dodajte pivo. Ostavite da odstoji barem jedan sat. Oguljene jabuke narežite na sitne kockice ili ih naribajte. Nasjeckajte sve suho voće.

Pomiješajte voće i prelijte ga rumom. Neposredno prije početka prženja istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i umiješajte ga u tijesto, dodajte pripremljeno voće s rumom. U dubljoj posudi zagrijte ulje i pržite fritule. Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu.


Savjet kuhara:

Suho voće odaberite po želji, a možete odabrati samo grožđice. Da ne bi pale na dno posude s tijestom, prije negoli ih stavite u tijesto provaljajte ih kroz brašno.

  isprintaj članak