Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Predstavljanje knjige u Društvu književnika Hrvatske 6. studenog.2018. u podne
Objavljeno: 31.10.2018. 08:48  
Gartlic ljubavi: 40 najljepših ljubavnih priča iz Ozlja
Gartlic ljubavi: 40 najljepših ljubavnih priča iz Ozlja

Pridružite se predstavljanju knjige „Gartlic ljubavi: 40 najljepših ljubavnih priča iz Ozlja" u utorak, 6. studenoga 2018. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb. 

 

Gartlic ljubavi donosi 40 kratkih priča koje su od 2014. do 2017. godine nagrađene ili pohvaljene na međunarodnom književnom natječaju za najbolju kratku ljubavnu priču Moje drago serce. Knjigu će u prostorijama DHK na Trgu bana Jelačića predstaviti članovi stručnog povjerenstva natječaja: književnica Julijana Matanović (ujedno i urednica Gartlica ljubavi), sveučilišna profesorica Dubravka Težak te književnik i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. 

Ulomke iz nagrađenih priča pročitat će glumac Zoran Pribičević, a za glazbeni ugođaj pobrinut će se proslavljeni ozaljski bariton Leon Košavić.

Zbirka Gartlic ljubavi: 40 najljepših ljubavnih priča iz Ozlja predstavlja kulminaciju i krunu prve četiri godine natječaja „Moje drago serce". Međunarodni je to književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču inspiriranu slavnim pismom koje je Petar Zrinski noć uoči smaknuća 30. travnja 1671. u Bečkom Novom Mjestu uputio svojoj supruzi Katarini, a koje započinje upravo tim besmrtnim riječima: „Moje drago serce". S obzirom da ovo dirljivo i tragično pismo svjedoči o jednoj velikoj povijesnoj ljubavi, na natječaju se traže upravo ljubavne priče, a njihove teme trebaju biti vezane uz Ozalj i njegovu kulturnu i povijesnu baštinu. 

Na natječaj je kroz prve četiri godine stiglo više od 200 priča, a stručno povjerenstvo za vrednovanje priča u sastavu Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović među njima je izabralo 40 najboljih - svake godine tri priče koje su ovjenčane nagradom „Stjepko Težak" te još sedam koje su dobile posebne pohvale povjerenstva. Ove je godine tih 40 najuspješnijih priča objavljeno u zbirci Gartlic ljubavi. Predsjednica stručnog povjerenstva Julijana Matanović ujedno je i urednica zbirke, a knjiga je objavljena u nakladi Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj pod pokroviteljstvom Grada Ozlja.

 

  isprintaj članak