Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Primjereno i za šećeraše
Objavljeno: 24.01.2019. 10:41  
GASPACHO (hladna španjolska juha)
GASPACHO (hladna španjolska juha)

GASPACHO

(hladna španjolska juha)

            I, II, III      

Pripremite (za jednu osobu): 

2 dag krušnih mrvica

2,5 dag pirea od rajčica

5 dag luka

5 g maslinovog ulja (1 čajna žlica)

5 dag svježih krastavaca

češanj češnjaka

veliku žlicu sjeckanog lišća peršina

veliku žlicu sjeckane zelene paprike

čajnu žlicu vinskog octa

zdrobljen led

sol

papar

 

Priprema:

Mrvice od kruha i sjeckani luk namočiti u ocat, dodati žlicu pirea od rajčica, oguljenu i narezanu rajčicu, krastavac, papriku i smjesu protisnuti (propasirati) kroz cjedilo. U smjesu dodati kap po kap maslinovog ulja i 1,5 dl hladne vode ohlađene u hladnjaku. Promiješati i ohladiti u hladnjaku 30 do 45 minuta. Posoliti i popapriti po želji. 

Prije posluživanja dodati 2 žlice smrvljenog leda, žlicu svježeg povrća, oguljene nasjeckane rajčice i krastavaca.

Po osobi: 706 KJ (168 Kcal), što odgovara 2 jedinice POVRĆE, 1 jedinici KRUH i ZAMJENE, 1 jedinici MASNOĆE i ZAMJENE.

 

Napisao: dr. Ratimir Kovačević

  isprintaj članak