Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Primjereno i za šećeraše
Objavljeno: 24.01.2019. 10:41  
GASPACHO (hladna španjolska juha)
GASPACHO (hladna španjolska juha)

GASPACHO

(hladna španjolska juha)

            I, II, III      

Pripremite (za jednu osobu): 

2 dag krušnih mrvica

2,5 dag pirea od rajčica

5 dag luka

5 g maslinovog ulja (1 čajna žlica)

5 dag svježih krastavaca

češanj češnjaka

veliku žlicu sjeckanog lišća peršina

veliku žlicu sjeckane zelene paprike

čajnu žlicu vinskog octa

zdrobljen led

sol

papar

 

Priprema:

Mrvice od kruha i sjeckani luk namočiti u ocat, dodati žlicu pirea od rajčica, oguljenu i narezanu rajčicu, krastavac, papriku i smjesu protisnuti (propasirati) kroz cjedilo. U smjesu dodati kap po kap maslinovog ulja i 1,5 dl hladne vode ohlađene u hladnjaku. Promiješati i ohladiti u hladnjaku 30 do 45 minuta. Posoliti i popapriti po želji. 

Prije posluživanja dodati 2 žlice smrvljenog leda, žlicu svježeg povrća, oguljene nasjeckane rajčice i krastavaca.

Po osobi: 706 KJ (168 Kcal), što odgovara 2 jedinice POVRĆE, 1 jedinici KRUH i ZAMJENE, 1 jedinici MASNOĆE i ZAMJENE.

 

Napisao: dr. Ratimir Kovačević

  isprintaj članak