Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Tajanstveno došao i – otišao
Zbog sumnjivih okolnosti zadržali su ga u hotelskoj sobi sa čuvarom. Iz nje je tajanstveno nestao zajedno s dokumentima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Odredišta
Približno 40 posto stanovništva Palm Springsa čine gay stanovnic
Objavljeno: 11.02.2021. 09:20  
Gay turizam (LGBT) u SAD-u postao važan dio ponude svakog velikog američkog turističkog odredišta
Gay turizam (LGBT) u SAD-u postao važan dio ponude svakog velikog američkog turističkog odredišta

Palm Springs

Osim gay četvrti u gradovima poput San Francisca, New Yorka i Los Angelesa s velikom ponudom restorana i klubova u gay vlasništvu ili usmjerenih prema gay posjetiteljima, isto tako i u drugim gradovima postoji ponuda te vrste. Sjedinjene Američke Države doslovno su otvorene i gostoljubive za LGBT putovanja i turiste.

Ipak, postoji nekoliko odredišta poput Key West na Floridi, Palm Springsa u Kaliforniji i Provincetowna u Massachusettsu koji nadilaze gay-friendly odredišta i ističu kako bi inozemni LGBT turisti obavezno trebali posjetiti njihovu sredinu.

 

Key West 

Key West je, dobro, Key West. Jedan je od najotvorenijih - minded gradova u državi, i jedan od najsunčanijih i najzabavniji. Uz moto "kao jedna ljudska obitelj”, Key West pozdravlja sve svom kutku tropskog raja. Samo četiri milje dug, Key West je više zabave u svojim barovima, noćnim klubovima i plažama negoli bi čovjek pomislio da je moguće. Poznat po svojoj "živi i pusti živjeti" filozofiji i neformalnosti odlično je mjesto za uživanje u dubokom plavom oceanu, suncu, noćnom životu. Key West je domaćin PrideFesta, godišnjeg jednotjednog LGBT Pridea u lipnju, a u rujnu je WomenFest - jedan od najvećih lezbijskih događaja u SAD-u. 

Za više informacija posjetite https://fla-keys.com

 

Sunce i opuštanje u gradu s više od  350 dana sunčanih dana godišnje 

Palm Springs također nudi sunce i rekreaciju. Više od 350 dana sunčanih dana godišnje i više od 125 golf igrališta i 40.000 bazena znači da je ovo mjesto na kojem se ljetnim aktivnosti ma možete baviti čak i usred zime. Prvo omiljeno utočište od Hollywoodske gužve u sredinom 20. stoljeća, kada su zvijezde poput Franka Sinatre, Marilyn Monroe i Grete Garbo posjećivale taj grad, Palm Springs i dalje privlači slavne kao štuo su Paris Hilton i Brad Pitt. Palm Springs je uglađeniji od Key Westa i noćni život se često provodi ispijajući koktele na bazenu. Palm Springs je više od odredišta. To je kultura maženja i luksuza. 

Palm Springs je postao gay Meka i gradske gay stanovnici čine oko 40 posto stanovništva. Godišnje proslave, kao što su Greater Palm Springs Pride ili Palm Springs Leather Pride. 

Više informacija dostupno je na https://visitpalmsprings.com

 

"P - Town" je stekao visoki ugled kao većina gay-friendly odredišta

Provincetown, Massachusetts može manje poznato kao opće turističko odredište, ali "P - Town" je stekao visoki ugled kao većina gay-friendly odredišta na istočnoj obali SAD . Smještenim na rtu Cape Codu, Provincetown ima povijest staru kao SAD i izanimljivo je mjesto za doživjeti okus pomorstva sjeveroistočne obale. Muzeji, knjižare, jedrenje i promatranje kitova samo su dio turističke ponude. P - Grad nema " gay susjedstvu", jer je cijeli grad turistički i grli svoju gay identitet. Za LGBT putnike putnike iz svijeta, ljeto je najbolje vrijeme za posjet P-gradu kada je u svom najboljem izdanju. A tu su i brojne svečanosti za uživanje, uključujući Mates Leather Weekend, Holly Folly gay i lezbijski festival. 

Saznajte više o ovom idiličnom mjestu na https://www.ptown.org ili https://www.provincetown.com

 

LGBT turist u Sjedinjenim Američkim Državama može imati uzbudljiv i nezaboravan posjet bilo gdje u zemlji , ali bilo koji od ova tri destinacije nudi zaista posebnu priliku doživjeti Ameriku i da se okus otvorenosti i prihvaćanja da se Amerika ponosi.

  isprintaj članak