Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
George Hincapie, profesionalni biciklist, jako se dobro razumije u sportsku prehranu
Objavljeno: 07.08.2013. 12:32  
George Hincapie: Moja dnevna prehrana
George Hincapie: Moja dnevna prehrana

George Hincapie

 

George Hincapie, profesionalni biciklist, jako se dobro razumije u sportsku prehranu. "Visok sam 190 i imam oko 73 kg dok se bavim sportom. Kad se ne bavim sportom, vrlo brzo mogu dobiti 8 kg. Mjesec dana svake godine mogu jesti šta god hoću – sladoled, pivo, svu hranu koju izbjegavam tijekom sezone." - reći će. Misli da jede između 3000 i 3500 kalorija na dan treninga. Ali ih ne broji. Za njega bi dolazak kući nakon napornog treninga i brojenje količine hrane koju pojede, bili suvišni i nezamislivi.

 

1. Zajutrak

Jedem otprilike sat i pol prije treninga koji počinje oko 10. Obično jedem tri jaja (omlet) sa šunkom i sirom, tost i jogurt. Kada imam duge utrke, koje traju oko pet sati, jedem tri ili četri komada toasta i dodam malo riže ili zdjelicu žitarica i bananu.

 

2. Ručak

Praktički ga jedem na biciklu i to uglavnom želee, pića i energetske pločice. Otprilike svakih sat do sat i po jedem PowerBar ili neki drugi Energy Bar i žele. Popijem otprilike bocu tekućine u sat vremena – uglavnom obične vode.

 

3. Oporavak

Nakon kraćih vožnji, kada dođem doma prije 14 sati, jedem „oporavljajući shake“ od Cytomaxa i malo tjestenine ili kumpira – normalan ručak. Ali ako sam bio vani pet ili šest sati, samo ću popiti shake i možda pojesti bananu i čekati večeru.

 

4. Večera

Uglavnom jedem veliku salatu s raznoraznim povrćem, tjesteninu, sporedno jelo od povrća i piletinu ili odrezak. Kada kuhamo kod kuće ili kada je šef tima s nama na putu, jedem različite umake sa tjesteninom. Inače ću jednostavno upotrijebiti maslinovo ulje kako bih izbjegao sve želučane tegobe.


  isprintaj članak