Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
George Hincapie, profesionalni biciklist, jako se dobro razumije u sportsku prehranu
Objavljeno: 07.08.2013. 12:32  
George Hincapie: Moja dnevna prehrana
George Hincapie: Moja dnevna prehrana

George Hincapie

 

George Hincapie, profesionalni biciklist, jako se dobro razumije u sportsku prehranu. "Visok sam 190 i imam oko 73 kg dok se bavim sportom. Kad se ne bavim sportom, vrlo brzo mogu dobiti 8 kg. Mjesec dana svake godine mogu jesti šta god hoću – sladoled, pivo, svu hranu koju izbjegavam tijekom sezone." - reći će. Misli da jede između 3000 i 3500 kalorija na dan treninga. Ali ih ne broji. Za njega bi dolazak kući nakon napornog treninga i brojenje količine hrane koju pojede, bili suvišni i nezamislivi.

 

1. Zajutrak

Jedem otprilike sat i pol prije treninga koji počinje oko 10. Obično jedem tri jaja (omlet) sa šunkom i sirom, tost i jogurt. Kada imam duge utrke, koje traju oko pet sati, jedem tri ili četri komada toasta i dodam malo riže ili zdjelicu žitarica i bananu.

 

2. Ručak

Praktički ga jedem na biciklu i to uglavnom želee, pića i energetske pločice. Otprilike svakih sat do sat i po jedem PowerBar ili neki drugi Energy Bar i žele. Popijem otprilike bocu tekućine u sat vremena – uglavnom obične vode.

 

3. Oporavak

Nakon kraćih vožnji, kada dođem doma prije 14 sati, jedem „oporavljajući shake“ od Cytomaxa i malo tjestenine ili kumpira – normalan ručak. Ali ako sam bio vani pet ili šest sati, samo ću popiti shake i možda pojesti bananu i čekati večeru.

 

4. Večera

Uglavnom jedem veliku salatu s raznoraznim povrćem, tjesteninu, sporedno jelo od povrća i piletinu ili odrezak. Kada kuhamo kod kuće ili kada je šef tima s nama na putu, jedem različite umake sa tjesteninom. Inače ću jednostavno upotrijebiti maslinovo ulje kako bih izbjegao sve želučane tegobe.


  isprintaj članak