Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Bolest koja je do 20. stoljeća bila nepoznata
Objavljeno: 18.05.2020. 08:38  
Gerb je nepoznanica među siromašnima
Gerb je nepoznanica među siromašnima

Snimio: Željko Marušić 

 

Gastroezofagealna refluksna bolest (gerb) je do 20. stoljeća bila gotovo nepoznata, a i danas je nema je u nerazvijenim zemljama. Nažalost, na zapadu je ima preko 30 posto stanovnika, a nekih osam posto samo žgaravicu.

Gerb je bolest od koje češće obolijevaju muškarci, negdje od 40. godine života, a lako ju je prepoznati po pečenju u donjem dijelu jednjaka od kiseline koja dolazi iz želuca. U normalnim okolnostima povratak hrane i kiseline sprečava kružni mišić koji je pričvršćen za ošit. U slučaju kada on olabavi kiseli sadržaj želuca se vraća u jednjak i nastaju nevolje poput žgaravice i vraćanje kiselog sadržaja u usta bez povraćanja čak i pri spavanju, te pečenje u žličici koje se širi iza prsne kosti sve do vrata. 

Tome pridonese različite stvari koje činimo u životu: jedenje preobilnih obroka, kasni večernji obroci, jedenje previše čokolade, pušenje, pijenje slatkih i gaziranih pića, udarci u trbuh ili prsni koš, dizanje tereta, česti položaj tijela u sagnutom ili čučećem položaju, uzimanje lijekova protiv reumatskih bolova, nekih za sniženje tlaka itd.

 

Uloga bioenergije

Srećom, bioenergetskim terapijama po metodi Zdenka Domančića može se dosta učinkovito pomoći kod tih problema.

  isprintaj članak