Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kolumna
Organiziraju li godišnji odmor bolje žene ili muškarci?
Objavljeno: 17.07.2019. 08:42  
Godišnji odmor služi i za raščišćavanje odnosa među partnerima
Godišnji odmor služi i za raščišćavanje odnosa među partnerima

Godišnji odmor je kao posao, ponekad čak i gore!

 

Napisao: Željko Marušić

 

U životu su žene su bolje organizirane za pripremu na odlazak na godišnji odmor, one obično obilaze putničke agencije, pronalaze potrebne informacije, pokretači su svega. Na odmoru brinu o vremenu za djecu, izboru knjiga, organizaciji obroka, dok muškarci na odmoru brinu o provodu i kada gdje treba biti u neko vrijeme. Jedno britansko istraživanje pokazalo je kako 46 posto muških ispitanika mislilo da su sve uradili oni, a čak 72 posto žena misli da su one pripremile sve za godišnji odmor.

 

Tjedan odmora bez partnera

Upravo na dopustu počinju svađe među partnerima jer žene žele jedno, a muškarci su drugačiji, ležerniji. Stoga je prije putovanja bitan razgovor o očekivanjima od odmora. Oba trebaju biti zadovoljni nađenim, odnosno dogovorenim, rješenjima. 

Muškarci više vole adrenalinski odmor, žene možda jogu. Stoga nije loše odmor provesti tjedan dana odvojeno od partnera, a tjedan s njime. Čemu biti zajedno svo vrijeme i živcirati se. Najbolji primjer je jedrenje. On uživa, a njoj je dosadno!  

Bit je u povjerenju i puštanju partneru da ode bez drugog partnera na odmor, u društvu drugih ili ne tako je nebitno. Povjerenje pruža sigurnost, opušta i pruža osjećaj zajedništva.

 

Kada se posao ponese na odmor

Posebna je teškoća što jedan od partnera ne može iz misli napustiti posao ili treba dodatno raditi. Zato treba razgovarati unaprijed, organzirati se, uskladiti popodnevni odmor i brigu o djeci (ukoliko ih imaju). Bitno je međusobno razumjevanje, a ne čekanje jedan drugoga da nešto obavi što će na kraju završiti riječima kako bi bilo bolje da su ostali doma!

 

Spolnost na odmoru

Mnogima je zamro spolni život budući da su okrenuti svatko svojoj obavezi. Kod žena su tome (u njihovoj glavi) razlog najčešće briga o djeci, suprugu i domu, odnosno obiteljskom životu. Tada se mnoge zanemare, ne brinu o privlačnom izgledu, ne koriste zavodljive pokrete i riječi, a kod kućne odjeće biraju praktičnost, a ne lijep izgled. Muškarci s vremenom partnericu ne doživljavaju kao erotsku, privlačnu, osobu, već kao suradnicu ili čak neku vrstu kućne pomoćnice. Tada i sami prestaju osjećati spolnu želju ili se okrenu drugoj. Stoga je zajednički odlazak na odmor je odličan izazov.

Ako parovi na dopustu ne uživaju, kao će inače?! Upravo se spolnost može provjeriti u neutralnom okruženju, je li što ostalo, postoji li uopće želja.

Za vezu je dobro da partneri zajedno odu na put i nadoknade nedostatak spolnosti kod kuće. Na putu nastaje partnerstvo kroz dogovore i druženje bez obaveza. Stoga na njega treba otići bez djece. Barem dio vremena. 

Trebamo sebe i jedan drugoga u odrasloj dobi! Neovisno je li riječ o heteroseksualnim ili istospolnim partnerima. Čak i ako je netko samac treba na odmor. Opustit će se, upoznati nekoga, a sam spolni čin može biti samo užitak bez obaveza. U tome nema ništa loše. Dapače!

Trebamo shvatiti da smo različiti, svaki spol drugačije osjeća ljubav. Osjećaj razumijevanja, prilagođavanje i davanje slobode da netko ide na plivanje, a netko se više želi odmarati na plaži konačan su iskaz poštovanja. Razmislite o nečem vrlo bitnom, a to je koliko ste se prilagodili, a koliko osjećate da ste se stvarno prilagodili.

 

Godišnji odmor je kao posao, ponekad čak i gore! 

  isprintaj članak