Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U
Vrhunski slovenski recepti
Objavljeno: 16.07.2019. 13:55  
Gorenjska prata
Gorenjska prata

Gorenjska prata

 

Potrebni sastojci:

1 kg bijelog kruha

1 kg mljevenog mesa dimljene svinjske glave

15 jaja

5 češnja češnjaka

vezica peršina

1 luk

masnoća

svinjska mrežica

 

Postupak pripreme:

Dan prije narežite kruh na komadiće i pomiješajte ga s jajima da se dobro namoči. Navlaženoj smjesi dodajte svinjsko meso, sitno nasjeckan češnjak i peršin te nasjeckani luk koji malo popržimo na masnoći. Sve sastojke dobro promiješajte i, ukoliko nisu dovoljno mokri, dodajte još jedno jaje. Smjesu oblikujte u štrucu koju zamotajte u svinjsku mrežicu i položite u zamašćeni pekač.

Pecite u pećnici na temperaturi od 170 stupnjeva C. Nakon 30 minuta temperaturu malo smanjite i pecite dok ne porumeni.

Pečenu gorenjsku platu narežite i ponudite kao toplo ili hladno jelo.

  isprintaj članak