Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Vrhunski slovenski recepti
Objavljeno: 16.07.2019. 13:55  
Gorenjska prata
Gorenjska prata

Gorenjska prata

 

Potrebni sastojci:

1 kg bijelog kruha

1 kg mljevenog mesa dimljene svinjske glave

15 jaja

5 češnja češnjaka

vezica peršina

1 luk

masnoća

svinjska mrežica

 

Postupak pripreme:

Dan prije narežite kruh na komadiće i pomiješajte ga s jajima da se dobro namoči. Navlaženoj smjesi dodajte svinjsko meso, sitno nasjeckan češnjak i peršin te nasjeckani luk koji malo popržimo na masnoći. Sve sastojke dobro promiješajte i, ukoliko nisu dovoljno mokri, dodajte još jedno jaje. Smjesu oblikujte u štrucu koju zamotajte u svinjsku mrežicu i položite u zamašćeni pekač.

Pecite u pećnici na temperaturi od 170 stupnjeva C. Nakon 30 minuta temperaturu malo smanjite i pecite dok ne porumeni.

Pečenu gorenjsku platu narežite i ponudite kao toplo ili hladno jelo.

  isprintaj članak