Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Novosti o bosanskim piramidama

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i dalje ostaje među najaktivnijim i najatraktivnijim svjetskim predavačima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Vrhunski slovenski recepti
Objavljeno: 16.07.2019. 13:55  
Gorenjska prata
Gorenjska prata

Gorenjska prata

 

Potrebni sastojci:

1 kg bijelog kruha

1 kg mljevenog mesa dimljene svinjske glave

15 jaja

5 češnja češnjaka

vezica peršina

1 luk

masnoća

svinjska mrežica

 

Postupak pripreme:

Dan prije narežite kruh na komadiće i pomiješajte ga s jajima da se dobro namoči. Navlaženoj smjesi dodajte svinjsko meso, sitno nasjeckan češnjak i peršin te nasjeckani luk koji malo popržimo na masnoći. Sve sastojke dobro promiješajte i, ukoliko nisu dovoljno mokri, dodajte još jedno jaje. Smjesu oblikujte u štrucu koju zamotajte u svinjsku mrežicu i položite u zamašćeni pekač.

Pecite u pećnici na temperaturi od 170 stupnjeva C. Nakon 30 minuta temperaturu malo smanjite i pecite dok ne porumeni.

Pečenu gorenjsku platu narežite i ponudite kao toplo ili hladno jelo.

  isprintaj članak