Biljke uz koje se kvalitetnije spava
Biljke koje puštaju kisik po noći koji pomaže u kvaliteti sna. ...
Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Vrijeme pripreme približno jedan sat
Objavljeno: 03.09.2019. 10:31  
Goveđi odrezak s koricom od moždine
Goveđi odrezak s koricom od moždine

Goveđi odrezak s koricom od moždine 


Energetska vrijednost po osobi oko 650 kcal (2730 kJ) 

 

Sastojci za 4 osobe: 

4 file odreska (teških približno po 200 g)  

3 jušne žlice ulja 

grubo mljeveni papar  

30 g maslaca

sol  

 

Za koricu: 

3 kosti s moždinom (iznosi oko 100 g goveđe moždine)  

1 ljuti luk 

1 kriška bijelog kruha (30 g) 

20 g maslaca 

1 paketić duboko smrznutog peršina (naravno, može i svježi)  

1 jušna žlica krušnih mrvica  


Osim toga: 

⅛ litre crvenog vina i instant goveđe juhe  

1 jušna žlica praha za zgušnjavanje umaka (tamni)  

 

Priprema:  

Odrezak prvo prosušiti ubrusom. U njega utrljati ulje i posipati paprom.  

Za koricu, izvaditi moždinu iz kosti i narezati na sitne kockice. Oguliti luk. 

Bijeli kruh i luk narezati na sitne kockice. Prepržiti na vrućem maslacu. 

Sve sastojke za koricu od moždine pomiješati i staviti na kratko hladiti.  

Zagrijati tavu, odrezak sa svake strane zapeći po jednu minutu na visokoj temperaturi. Dodati maslac i peći dalje. 

Odrezak izvaditi, posoliti, zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti odmarati. 

Masnoću od pečenja pomiješati s vinom i instant goveđom juhom, zakuhati, a zatim zgusnuti.  

Tako pripremljeni umak od moždine preliti po odrescima i sve se pržiti tri minute na zagrijanoj rešetki roštilja (ili na rebrastoj tavi), dok ne posmeđi. 

Odrezak poslužiti uz umak. 

Dodati prilog od špinata s poprženim sjemenkama pinije i prženim krumpirićima. 

 

Energetska vrijednost po osobi oko 650 kcal (2730 kJ) 

Vrijeme pripreme: oko 1 sat   

  isprintaj članak