Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U
Vrijeme pripreme približno jedan sat
Objavljeno: 03.09.2019. 10:31  
Goveđi odrezak s koricom od moždine
Goveđi odrezak s koricom od moždine

Goveđi odrezak s koricom od moždine 


Energetska vrijednost po osobi oko 650 kcal (2730 kJ) 

 

Sastojci za 4 osobe: 

4 file odreska (teških približno po 200 g)  

3 jušne žlice ulja 

grubo mljeveni papar  

30 g maslaca

sol  

 

Za koricu: 

3 kosti s moždinom (iznosi oko 100 g goveđe moždine)  

1 ljuti luk 

1 kriška bijelog kruha (30 g) 

20 g maslaca 

1 paketić duboko smrznutog peršina (naravno, može i svježi)  

1 jušna žlica krušnih mrvica  


Osim toga: 

⅛ litre crvenog vina i instant goveđe juhe  

1 jušna žlica praha za zgušnjavanje umaka (tamni)  

 

Priprema:  

Odrezak prvo prosušiti ubrusom. U njega utrljati ulje i posipati paprom.  

Za koricu, izvaditi moždinu iz kosti i narezati na sitne kockice. Oguliti luk. 

Bijeli kruh i luk narezati na sitne kockice. Prepržiti na vrućem maslacu. 

Sve sastojke za koricu od moždine pomiješati i staviti na kratko hladiti.  

Zagrijati tavu, odrezak sa svake strane zapeći po jednu minutu na visokoj temperaturi. Dodati maslac i peći dalje. 

Odrezak izvaditi, posoliti, zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti odmarati. 

Masnoću od pečenja pomiješati s vinom i instant goveđom juhom, zakuhati, a zatim zgusnuti.  

Tako pripremljeni umak od moždine preliti po odrescima i sve se pržiti tri minute na zagrijanoj rešetki roštilja (ili na rebrastoj tavi), dok ne posmeđi. 

Odrezak poslužiti uz umak. 

Dodati prilog od špinata s poprženim sjemenkama pinije i prženim krumpirićima. 

 

Energetska vrijednost po osobi oko 650 kcal (2730 kJ) 

Vrijeme pripreme: oko 1 sat   

  isprintaj članak