Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Braća hrvatskog zmaja
Još su stari Latini govorili kako narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni svoju budućnost. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Vrijeme pripreme približno jedan sat
Objavljeno: 03.09.2019. 10:31  
Goveđi odrezak s koricom od moždine
Goveđi odrezak s koricom od moždine

Goveđi odrezak s koricom od moždine 


Energetska vrijednost po osobi oko 650 kcal (2730 kJ) 

 

Sastojci za 4 osobe: 

4 file odreska (teških približno po 200 g)  

3 jušne žlice ulja 

grubo mljeveni papar  

30 g maslaca

sol  

 

Za koricu: 

3 kosti s moždinom (iznosi oko 100 g goveđe moždine)  

1 ljuti luk 

1 kriška bijelog kruha (30 g) 

20 g maslaca 

1 paketić duboko smrznutog peršina (naravno, može i svježi)  

1 jušna žlica krušnih mrvica  


Osim toga: 

⅛ litre crvenog vina i instant goveđe juhe  

1 jušna žlica praha za zgušnjavanje umaka (tamni)  

 

Priprema:  

Odrezak prvo prosušiti ubrusom. U njega utrljati ulje i posipati paprom.  

Za koricu, izvaditi moždinu iz kosti i narezati na sitne kockice. Oguliti luk. 

Bijeli kruh i luk narezati na sitne kockice. Prepržiti na vrućem maslacu. 

Sve sastojke za koricu od moždine pomiješati i staviti na kratko hladiti.  

Zagrijati tavu, odrezak sa svake strane zapeći po jednu minutu na visokoj temperaturi. Dodati maslac i peći dalje. 

Odrezak izvaditi, posoliti, zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti odmarati. 

Masnoću od pečenja pomiješati s vinom i instant goveđom juhom, zakuhati, a zatim zgusnuti.  

Tako pripremljeni umak od moždine preliti po odrescima i sve se pržiti tri minute na zagrijanoj rešetki roštilja (ili na rebrastoj tavi), dok ne posmeđi. 

Odrezak poslužiti uz umak. 

Dodati prilog od špinata s poprženim sjemenkama pinije i prženim krumpirićima. 

 

Energetska vrijednost po osobi oko 650 kcal (2730 kJ) 

Vrijeme pripreme: oko 1 sat   

  isprintaj članak