Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Negativni govor tijela je vrlo očit
Objavljeno: 04.09.2020. 08:58  
Govor tijela je često važniji od onoga što govorite
Govor tijela je često važniji od onoga što govorite

Snimio: Željko Marušić

 Neverbalna komunikacija jednako je važna, ako ne i važnija od onoga što kažete. Stoga pripazite na ove primjere negativnog govora tijela!

Pogledajmo što spada u negativni govor tijela, a onda prionimo ispravljanju.

 

Loši položaji nogu i stopala

Kada god sjedite, noge i stopala mogu slati nesvjesne poruke. Udaljenost između koljena ili nogu može reći nešto o vašoj osobnosti.

Ako držite noge stisnute, pokazuju negativan govor tijela.

Ako su vam koljena zajedno, a stopala razdvojena, doživjet će vas kao osobu nesigurnu od djetinjstva. Prekriživši noge pokazujete obrambeni stav. A ako noge držite raširene signalizirate određeni stupanj dominacije. Ali to također može pokazati aroganciju i često je neprikladan položaj u službenim situacijama.

Čak i ako vam noge nisu previše blizu ili udaljene, vaša stopala mogu predstavljati odgovornost. Pokreti stopala su velika "spoznaja” koje često nismo svjesni. Što više stopalima lupkate o pod ili njima idete gore-dolje pokazujete živčanost i tjeskobu.

Sjednite s obje noge blizu jedne drugoj u neutralnom položaju.

Djelujte staloženo

Sjednite s obje noge blizu jedna drugoj (ne čvrsto zajedno) u neutralnom položaju. To vam omogućuje da djelujete mirno, pažljivo i otvoreno za razgovor. Ne zaboravite da noge držite ispred sebe, a ne sa strane. Poput sklopljenih ruku, to može značiti da se trenutno ne osjećate samouvjereno ili se osjećate ugodno. I na kraju, držite obje noge mirno i ravno na podu. 


Dobro je znati

Pravila u značenju govora tijela mogu se rzlikovati po državama pa  to imajte na umu uvijek kada putujete.

 

Zanimljivost

Prekrižene noge onemogućavaju pravilan optok krvi, limfe i energije. Stoga će vas svaki (dobar) fizioterapeut i svaki (dobar) bioenergetičar (iscjeljitelj) obavezno upozoriti da ne križate noge.

  isprintaj članak