Jaslice i vrtići razmišljaju kako podučavati pitanja rodnog identiteta
Slučaj šestogodišnjaka koji je prestao pohađati jaslice nakon što su ga maltretirali zbog odijevanja u djevojačku odjeću. ...
Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Negativni govor tijela je vrlo očit
Objavljeno: 04.09.2020. 08:58  
Govor tijela je često važniji od onoga što govorite
Govor tijela je često važniji od onoga što govorite

Snimio: Željko Marušić

 Neverbalna komunikacija jednako je važna, ako ne i važnija od onoga što kažete. Stoga pripazite na ove primjere negativnog govora tijela!

Pogledajmo što spada u negativni govor tijela, a onda prionimo ispravljanju.

 

Loši položaji nogu i stopala

Kada god sjedite, noge i stopala mogu slati nesvjesne poruke. Udaljenost između koljena ili nogu može reći nešto o vašoj osobnosti.

Ako držite noge stisnute, pokazuju negativan govor tijela.

Ako su vam koljena zajedno, a stopala razdvojena, doživjet će vas kao osobu nesigurnu od djetinjstva. Prekriživši noge pokazujete obrambeni stav. A ako noge držite raširene signalizirate određeni stupanj dominacije. Ali to također može pokazati aroganciju i često je neprikladan položaj u službenim situacijama.

Čak i ako vam noge nisu previše blizu ili udaljene, vaša stopala mogu predstavljati odgovornost. Pokreti stopala su velika "spoznaja” koje često nismo svjesni. Što više stopalima lupkate o pod ili njima idete gore-dolje pokazujete živčanost i tjeskobu.

Sjednite s obje noge blizu jedne drugoj u neutralnom položaju.

Djelujte staloženo

Sjednite s obje noge blizu jedna drugoj (ne čvrsto zajedno) u neutralnom položaju. To vam omogućuje da djelujete mirno, pažljivo i otvoreno za razgovor. Ne zaboravite da noge držite ispred sebe, a ne sa strane. Poput sklopljenih ruku, to može značiti da se trenutno ne osjećate samouvjereno ili se osjećate ugodno. I na kraju, držite obje noge mirno i ravno na podu. 


Dobro je znati

Pravila u značenju govora tijela mogu se rzlikovati po državama pa  to imajte na umu uvijek kada putujete.

 

Zanimljivost

Prekrižene noge onemogućavaju pravilan optok krvi, limfe i energije. Stoga će vas svaki (dobar) fizioterapeut i svaki (dobar) bioenergetičar (iscjeljitelj) obavezno upozoriti da ne križate noge.

  isprintaj članak