Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Toni Ganjto novi direktor Turističke zajednice grada Zaprešića
Objavljeno: 12.06.2019. 07:52  
Grad bana Jelačića dobio novog direktora turističke zajednice
Grad bana Jelačića dobio novog direktora turističke zajednice

Grad bana Josipa Jelačića, u kojem se nalazi banov kompleks Novih dvora, ima novog direktora turističke zajednice kojeg je izabralo Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zaprešića. Toni Ganjti, mladi stručnjak na području turizma, odlično je predstavio svoj program "Zaprešićka priča” i izabran je među četiri protukandidata.

Toni Ganjto rođen je 1990. godine u Zagrebu, a uz zaprešićki kraj veže ga studiranje na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću na kojem je završio preddiplomski studij Poslovne ekonomije i financija, te diplomski studij Projektnog menadžmenta nakon čega otvara putničku agenciju usmjerenu na razvoj posebnih oblika turizma i usluge savjetovanja na području poslovanja turističkih agencija. Gotovo desetogodišnje iskustvo i svoje stručno znanje iz turizma počeo je graditi kroz posao u prodaji i marketingu turističkih agencija, osmišljavanju turističkih aranžmana i razvoju novih turističkih proizvoda te poslovima turističkog praćenja i vođenja na u Hrvatskoji svijetu. 

Ganjto je predavao, vodio i predsjedavao Povjerenstvom za provedbu ispita za nove turističke pratitelje u putničkim agencijama Toptours, Mondo Travel i APP Požega (današnja Arriva), a nakon toga na Veleučilištu Baltazar Zaprešić potaknuo i pokrenuo, kao vanjski suradnik, seminare i poduke iz turizma za voditelja poslovnice turističke agencije i turističkog vodiča. 

Predavač je na kolegijima: Osnove turizma i uvod u turističko poslovanje, Turističke agencije i Operativno-tehnički poslovi vođenja za turističkog vodiča, kao i voditelj seminara i poduka iz turizma te predsjednik ispitnog Povjerenstva prema rješenju Ministarstva turizma. Zanima ga razvoj novih turističkih proizvoda i upravljanje destinacijom koje smatra najvećim profesionalnim izazovom, a prigodom preuzimanja dužnosti istaknuo je kako Zaprešić može i mora postati ozbiljno turističko odredište, a turistička zajednica mora biti destinacijska menadžment organizacija koja će usmjeravati taj razvoj u suradnji s lokalnom zajednicom, poduzetnicima, gradskom upravom i strukom u turizmu. "Posao upravljanja turističkom destinacijom nije samo važan već nužan posao kako bi Zaprešić postao privlačno turističko odredište s održivim rastom turizma i kako bi brendirao svoju turističku ponudu. Zato će moj rad biti usmjeren u dva ključna smjera: prvi koji se odnosi na obogaćivanje ponude za Zaprešićane, a drugi će biti usmjeren na razvoj Zaprešića kao turističkog odredišta. Velika je odgovornost i obveza voditi Turističku zajednicu grada bana Jelačića i stoga vjerujem da ću uspjeti okupiti sve sudionike turizma u zaprešićkom kraju kako bi zajedno izgradili novu podlogu uspješne "Zaprešićke priče" koju ćemo ispričati svijetu."

Ganjto je zamijenio dugogodišnju direktoricu TZ grada Zaprešića gospođu Branku Barilović koja je otišla u mirovinu i koja je itekako pridonijela razvoju temelja turističke ponude grada Zaprešića. 

Novi direktor će do kraja 2019. provoditi već usvojen i donesen program rada Turističke zajednice Zaprešića za ovu godinu s tim da će istovremeno započeti pripremati promjenu turističke zajednice u destinacijsku menadžment organizacijeu(DMO) sukladno novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2020. godine.

  isprintaj članak