Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Cijepljenje će biti moguće obaviti kod liječnika obiteljske medicine, u centrima za cijepljenje i bolnicama, a u te će svrhe biti prenamijenjen i jedan tramvaj
Objavljeno: 15.09.2020. 14:07  
Grad Beč omogućio besplatno cijepljenje protiv gripe za sve građane
Grad Beč omogućio besplatno cijepljenje protiv gripe za sve građane

Prenamijenjeni tramvaj za besplatno cijepljenje protiv gripe

Cijepljenje protiv gripe ove će sezone biti besplatno za sve stanovnike Beča, a kreće 1. listopada. Predviđa se da će se dnevno moći cijepiti i do 3.000 osoba. 

Uz prethodni dogovor oko vremena dolaska, cijepljenje protiv gripe moći će se obaviti kod liječnika obiteljske medicine, u centrima za cijepljenje i bolnicama, a u te će svrhe biti prenamijenjen i jedan tramvaj. Osim toga, besplatno cijepljenje bit će dostupno i u domovima za starije kao i u ustanovama za smještaj osoba s invaliditetom. Tamošnja gradska uprava tom akcijom želi potaknuti što više građanki i građana da se zaštite od sezonske gripe. One osobe koje se cijepe protiv ove bolesti neće teže oboljeti od nje, a samim time neće morati biti hospitalizirane. Stoga će u bolnicama ostati više slobodnih mjesta za druge teško oboljele pacijente, prije svega za one koji se zaraze korona virusom. 

Grad Beč još je ovog proljeća osigurao 400.000 doza cjepiva za nadolazeću sezonu gripe, što je trostruko više negoli prethodnih godina. To cijepljenje je osobito važno u doba trenutne pandemije jer su simptomi zaraze koronavirusom slični onima gripe, a cijepljenjem kao najboljim načinom za sprečavanje bolesti uštedjet će se novac koji bi potrošili na boravak u bolnici i testiranja.   

Akcija besplatnog cijepljenja protiv gripe trajat će sve do kraja ožujka sljedeće godine.

  isprintaj članak