Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Među 2000 obitelji ima oko 250 parova blizanaca!
Objavljeno: 23.10.2019. 07:47  
Grad blizanca u Indiji
Grad blizanca u Indiji

Tajna: Kodinhi je selo u Kerali u kojem živi oko 2000 obitelji. Ono što je privuklo pozornost na Kodinhi je neobično velik broj rođenih blizanaca u selu. Među 2000 obitelji ima oko 250 parova blizanaca! Ono što ga čini još čudnijim jest činjenica da Indija ima jednu od najnižih stopa rođenih blizanaca u svijetu. Prema mještanima, najstariji poznati par blizanaca rođen je 1949. godine i iznenađujuće je kako se broj novorođenih blizanaca povećava tijekom godina!

 

Objašnjenje: Razlog ovog neuobičajeno velikog broja rađanja blizanaca još uvijek nije u potpunosti poznat. Liječnici su nagađali da se to može pripisati prehrambenim navikama stanovnika, kao i kemikalijama prisutnim u tamošnjoj vodi. Međutim, još uvijek nije uspostavljen izravan odnos između načina prehrane i rođenja blizanaca. Istraživanje je još uvijek u tijeku, a ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu.

  isprintaj članak