Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Diljem Južne Amerike pokušavaju zaustaviti rastući broj novozaraženih koronavirusom
Objavljeno: 06.04.2021. 08:58  
Granice zatvorene i nova ograničenja: Latinska Amerika s 25 milijuna zaraženih
Granice zatvorene i nova ograničenja: Latinska Amerika s 25 milijuna zaraženih

Rio de Janeiro, Savezna Republika Brazil 

Brazil je u središtu najnovijeg epidemijskog vala u regiji, zabilježivši nevjerojatnih 66.500 umrlih od covida-19 samo u ožujku, a slijedi ga Meksiko s više od 294.000 mrtvih, iako se smatra da ima i neprijavljenih slučajeva.

 

Zatvaranje kao utjeha

Čile je u četvrtak zatvorio sve svoje granice, Bolivija je na tjedan dana zapečatila granicu s Brazilom, a u Peruu su zabranili sve letove iz Brazila, Britanije i Južne Afrike kako bi pokušali izbjeći druge inačice virusa.

Ekvadorski predsjednik Lenín Moreno također je najavio obuzdavanje epidemije koju je opisao kao "javnu nesreću".

Čak je i Urugvaj, jedna od devet država koje dijele granicu s Brazilom, zabilježio nagli porast zaraženih i umrlh nakon što su ga smatrali učinkoivitm u kontroli zaraze za veći dio epidemije koja je započela u prosincu 2019. 

Carissa Etienne, direktorica PAHO-a, rekla je prošlog tjedna da u regiji Latinske Amerike nema dovoljno cjepiva za zaustavljanje izbijanja novih zaraza korona virusom i pozvala na nastavak korištenja maski za lice, pranja ruku i držanje sigurnosnog razmaka.

 

Kineski proizvođač cjepiva Sinovac, koji proizvodi cjepivo Coronavac, koje korisei u dvadesetak država, uključujući Brazil, Meksiko i Urugvaj, u petak je najavio udvostručenje godišnjeg proizvodnog kapaciteta na dvije milijarde doza.

  isprintaj članak