Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ghee je pročišćeni maslac
Objavljeno: 06.03.2015. 17:13  
Grašak na gheeju
Grašak na gheeju

Grašak na gheeju


Potrebno:

Ghee – pročišćeni maslac (ili koristiti domaći maslac)

Hladno prešano ulje za prženje (sezamovo, od sjemenki grožđa, palmino)

Žlica integralnog brašna

300 ml povrtnog temeljca

6 komada mladog luka, nasjeckanog

400 g graška

Glavica zelene salate

Morska sol, papar

Hladno prešano maslinovo ulje

 

Priprema:

Zagrijte posudu na srednjoj vatri i dodajte ghee. Kad se malo ugrije dodajte brašno i promiješajte. Zatim ulijte juhu od povrća i lagano miješajte. Dodajte mladi luk, grašak i salatu i kuhajte 5 minuta. Dodajte soli i papra prema ukusu i poslužite preliveno s malo maslinovog ulja.


  isprintaj članak