Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Objavljeno: 06.04.2017. 18:48  
Grašak na ghi maslacu
Grašak na ghi maslacu

Grašak na ghi maslacu

 

Potrebno je:

ghi (ili domaće maslo)

hladno prešano ulje za prženje (sezamovo, od sjemenki grožđa, palmino)

žlica integralnog brašna

3 dcl juhe od povrća

6 komada oljuštenog i isjeckanog mladog luka

iscjeckana glavica zelene salate

morska sol

papar

hladno prešano maslinovo ulje

 

Priprema:

Zagrijte tavicu na umjerenoj vatri i dodajte ghi maslac. Ostavite da se malo zagrije, a zatim dodajte brašno i promiješajte. Dodajte juhu od povrća miješajućim lagano kako ne bi ništa zagorilo. Dodajte mladi luk, grašak i salatu i kuhajte na laganoj vatri pet minuta.

Dodajte sol i papar prema vašem okusu i poslužite preliveno s malo maslinovog ulja.

  isprintaj članak