Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Objavljeno: 06.04.2017. 18:48  
Grašak na ghi maslacu
Grašak na ghi maslacu

Grašak na ghi maslacu

 

Potrebno je:

ghi (ili domaće maslo)

hladno prešano ulje za prženje (sezamovo, od sjemenki grožđa, palmino)

žlica integralnog brašna

3 dcl juhe od povrća

6 komada oljuštenog i isjeckanog mladog luka

iscjeckana glavica zelene salate

morska sol

papar

hladno prešano maslinovo ulje

 

Priprema:

Zagrijte tavicu na umjerenoj vatri i dodajte ghi maslac. Ostavite da se malo zagrije, a zatim dodajte brašno i promiješajte. Dodajte juhu od povrća miješajućim lagano kako ne bi ništa zagorilo. Dodajte mladi luk, grašak i salatu i kuhajte na laganoj vatri pet minuta.

Dodajte sol i papar prema vašem okusu i poslužite preliveno s malo maslinovog ulja.

  isprintaj članak