Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Svjetski dan tune - bitne vrste koja zaslužuje to priznanje
Ribolov tune na Tihom oceanu nedvojbeno najbolji i najodrživiji na svijetu ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Gdje su najbolji provodi u Grčkoj
Objavljeno: 17.07.2014. 15:21  
Grčka za mlade i obitelji
Grčka za mlade i obitelji

Grčka nije posebno popularno odredište za građane Hrvatske za razliku od naših susjeda Srba i Crnogoraca kojima je na prvom mjestu. Halkidiki je najprikladniji za obitelji, a otoci su kao stvoreni za mlade željne zabave.

 

Mykonos

Za ljetovanje obitelji na Mykonosu potrebna je cijela plaća! Tri prstena Halkidikija, Paralija i otok Tasos su najprimjereniji za obitelji i parove, dok su Zakintos, Ios, Mykonos i drugi otoci savršen izbor za one koji žele danonoćni provod.

Halkidiki. Kasandra i Sitonija, čuveni prvi i drugi prsten na ovom poluotoku, turistička su odredišta s puno zelenila, izuzetno ugodnom klimom, toplim morem i krasnim plažama...

Halkidiki odlikuje i veliki broj hotela, a Kasandra je poznata po plažama s bijelim pijeskom i kamenjem okruženih borovima.

U Sitoniji ćete uživati u pogledu na Svetu goru, a sunčati se možete na obali dugoj preko 300 kilometara. Plaže su slične onima na Kasandri, a najpoznatije su Sani, Armenistis, Kalitea, Hanioti, Vurvuru i druge.

Nikako ne biste smjeli zaobići najzeleniji grčki otok Tasos poznat po maslinicima. Ugodna temperatura tijekom godine i mirisni zrak obra su preporuka za porodični odmor.

 

Nezaobilazni Krf

Ovo ljetovalište bogato spomenicima podjednako je popularno među mladima i obiteljima. Obavezno krenite u turistički obilazak sela Roda i dvorca Ahileon.

Zabava na grčkim otocima je poznata diljem svijeta. Provodi su nerijetko danonoćni. Najpoznatija ljetovališta Ios (na kojem se nalazi Homerov grob, a plaže su među najlješim na Sredozemlju), Zakintos (poznat po divovskim kornjačama koje na plažama polažu jaja) i Mykonos (najpoznatije gay odredište otvoreno svima) nude podjednaku zabavu.


  isprintaj članak