Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Cvjetni balkoni su raskoš za oči
Nema svaki ljubitelj cvijeća vlastiti vrt. Ali već i cvjetna raskoš u prozorskoj kutiji za cvijeće razveseljava srce i oko! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Zagrebačka županija među uspješnijima je u borbi protiv pandemije koronavirusa
Objavljeno: 17.04.2020. 20:25  
HDZ Zagrebačke županije: Kvalitetnim Vladinim mjerama i dobrim epidemiološkim vodstvom, pobijedit ćemo Covid-19
HDZ Zagrebačke županije: Kvalitetnim Vladinim mjerama i dobrim epidemiološkim vodstvom, pobijedit ćemo Covid-19

Vlada RH odlično se bori s novonastalom krizom. Doneseni paketi mjera pomoći gospodarstvu su od iznimne važnosti i pomoći svima onima koji više svoj posao ne mogu obavljati normalno. Sufinanciranje dijela plaće, odgoda plaćanja PDV-a i niz drugih mjera pokazatelj su da Vlada RH sluša potrebe gospodarstva te pravovremeno i odgovarajućim mjerama odgovara na novonastale izazove -i staknuto je to na današnjoj konferenciji HDZ-a Zagrebačke županije. 

Više od pola milijuna ljudi koristi mjere potpore Vlade RH, a ankete pokazuju da 94% stanovnika smatra kako je ova politika ispravna. Potpuna otvorenost prema javnosti pokazala se kao ključan čimbenik za stvaranje povjerenja u rad svih državnih institucija. Vlada RH odgovorno donosi sve odluke, pa tako očekujemo i postupno pokretanje dijelova gospodarstva u skladu s preporukama epidemiologa. 

•          Usprkos pandemiji i posebnom načinu života, životne funkcije na području Zagrebačke županije, u njezinim gradovima i općinama nisu i ne smiju stati. Vodstva jedinica lokalnih samouprava moraju promišljati i donositi mjere pomoći našim gospodarstvenicima i sugrađanima koji su zbog zatvaranja gospodarskih djelatnosti ostali bez posla. Imamo već nekoliko uspješno donesenih mjera po gradovima, a očekujem da će taj primjer slijediti i ostali – izjavio je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić uz napomenu kako se te mjere logično nastavljaju na vrlo konkretne i uspješne mjere pomoći koje je donijela Vlada Republike Hrvatske.

Zagrebačka županija među uspješnijima je u borbi protiv pandemije COVID-19 virusa. Rezultat je to pridržavanja donesenih mjera i odgovornog ponašanja naših stanovnika. Tako na današnji dan u zagrebačkoj županiji zabilježeno 119 oboljelih i 19 ozdravljenih građana.

•          Iznimne pohvale su potrebne za rad Stožera civilne zaštite RH koji je pravovremenim mjerama osigurao da se u Republici Hrvatskoj pandemija širi rtavnomjernim, a ne eksponencijalnim rastom. Takvim uspjehom može se pohvaliti tek nekoliko država u svijetu. To je pokazatelj kako su naši epidemiolozi vrlo dobro školovani i spremni suočiti se sa svim izazovima koje nosi pandemija virusa COVID-19 – rekao je tajnik HDZ-a Zagrebačke županije Mato Čičak.

Posebno treba zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima i pripadnicima civilne zaštite, kao i ostalim službama koje neprekidno rade i bore se s pandemijom. Ovim putem vodstvo HDZ-a Zagrebačke županije još jednom poziva sve koji mogu neka ostanu kod kuće i ne izlažu sebe i druge zarazi.

•          Pozivam Vas sve, još jednom, da se držite svih propisanih mjera, brinite o svom zdravlju i o zdravlju svojih bližnjih i zajedno ćemo pobijediti i izaći, vjerujem, sa što manjim zdravstvenim i gospodarskim posljedicama iz ove krize- zaključio je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić.

  isprintaj članak