Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Veliko zanimanje za hrvatske planine i Highlander Velebit od 14. rujna
Objavljeno: 03.09.2019. 09:54  
Highlander Velebit počinje 14. rujna
Highlander Velebit počinje 14. rujna

Snimio: Miroslav Šiptar 

 

Kada svijet postane previše užurban, a život u betonskim džunglama bi najradije, barem na nekoliko dana, zamijenili onim u prirodi – Highlander Velebit pravi je događaj za to. 

Ovaj jedinstveni planinarski događaj u Hrvatskoj organizira se već treću godinu, a sve kotizacije za ovu su godinu rasprodane. Tako će ove godine u nacionalnim parkovima Sjeverni Velebit i Paklenica uživati 250 sudionika iz 14 zemalja: Hrvatske, Maroka, Hong Konga, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Irske, Južne Koreje, Srbije, Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke, Belgije i Češke.

Činjenica da se za Highlander Velebit čulo u najmanje 14 različitih zemalja potvrđuje uspješnost istog kao promotora ljepota hrvatskih planina i nacionalnih parkova te pripomaže daljnjem brendiranju Republike Hrvatske kao zemlje mora i sunca te mitskih planina obilatih surovim divljinama. 

Jedinstvenost ovog događaja skriva se u tome što svaki "Gorštak”, ili grupa "Gorštaka”, proživljava pustolovinu života na istom događaju, a koliko god puta da se vraćali – ona će uvijek biti različita. Uz to, Highlander Velebit sudionicima ne nameće brzinu prolaska zadanog puta jer je jedini uvjet uspješnog završetka prolazak kroz sve zadane kontrolne točke te dolazak na cilj u Paklenici unutar pet dana. 

Ove će godine događaj započeti 14. rujna, a sudionici će proći nekim od najljepših dijelova Velebita, a i cijele Hrvatske. Tako će, držeći se predložene Highlander rute proći najljepšim dijelom Premužićeve staze, okušati svoju izdržljivost u Raminom koritu - jedna od najočuvanijih bukovih prašuma na Velebitu te uživati u Velikom Rujnu, najprostranijom velebitskom visoravni. 


  isprintaj članak