Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Objavljeno: 19.07.2017. 12:49  
Hladna juha od špinata
Hladna juha od špinata

Hladna juha od špinata

4 pobroka, priprema približno 40 minuta (hlađenje oko 4 sata)

 

Potrebno:

300 g svježeg špinata

1 l bistre kokošje juhe

125 ml kiselog vrhnja

1 žumanjak

2 jušne žlice mrvica bijelog kruha

1 jušna žlica naribanog kokosa

2 jušne žlice planinskog sira (sitno ribanog)

sok pola limuna

 

Prilog:

pola žemlje

5 jušnih žlica ulja

sol, papar

 

Priprema:

1. Očistiti, oprati, ocijediti i grubo narezati špinat. Zakuhati juhu, dodati špinat i kuhati na laganoj vatri 2 minute.

2. Vrhnje pomiješati sa žumanjkom, krušnim i kokosovim mrvicama, sirom i limunovim sokom. Juhu pomoću miksera izmiješati u pire. Mješavinu od kiselog vrhnja kuhati 3 minute na laganoj vatri. Juhu posoliti, popapriti, procijediti kroz cjediljku i ostaviti da se hladi 4 sata.

3. Kao dodatak, pripremiti žemlju narezanu na kockice veličine 2 cm i kockice prepržiti na ulju do svjetlosmeđe boje. Kockice izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Juhu poslužiti posipanu pripremljenim kockicama.

_____________________

Hranjiva vrijednost po obroku:

350 kcal; 6,7 g bjelančevina; 31 g masnoće; 12 g ugljikohidrata; 0,9 BE; 105 mg kolesterola

 

  isprintaj članak