Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Objavljeno: 19.07.2017. 12:49  
Hladna juha od špinata
Hladna juha od špinata

Hladna juha od špinata

4 pobroka, priprema približno 40 minuta (hlađenje oko 4 sata)

 

Potrebno:

300 g svježeg špinata

1 l bistre kokošje juhe

125 ml kiselog vrhnja

1 žumanjak

2 jušne žlice mrvica bijelog kruha

1 jušna žlica naribanog kokosa

2 jušne žlice planinskog sira (sitno ribanog)

sok pola limuna

 

Prilog:

pola žemlje

5 jušnih žlica ulja

sol, papar

 

Priprema:

1. Očistiti, oprati, ocijediti i grubo narezati špinat. Zakuhati juhu, dodati špinat i kuhati na laganoj vatri 2 minute.

2. Vrhnje pomiješati sa žumanjkom, krušnim i kokosovim mrvicama, sirom i limunovim sokom. Juhu pomoću miksera izmiješati u pire. Mješavinu od kiselog vrhnja kuhati 3 minute na laganoj vatri. Juhu posoliti, popapriti, procijediti kroz cjediljku i ostaviti da se hladi 4 sata.

3. Kao dodatak, pripremiti žemlju narezanu na kockice veličine 2 cm i kockice prepržiti na ulju do svjetlosmeđe boje. Kockice izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Juhu poslužiti posipanu pripremljenim kockicama.

_____________________

Hranjiva vrijednost po obroku:

350 kcal; 6,7 g bjelančevina; 31 g masnoće; 12 g ugljikohidrata; 0,9 BE; 105 mg kolesterola

 

  isprintaj članak