Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Objavljeno: 19.07.2017. 12:49  
Hladna juha od špinata
Hladna juha od špinata

Hladna juha od špinata

4 pobroka, priprema približno 40 minuta (hlađenje oko 4 sata)

 

Potrebno:

300 g svježeg špinata

1 l bistre kokošje juhe

125 ml kiselog vrhnja

1 žumanjak

2 jušne žlice mrvica bijelog kruha

1 jušna žlica naribanog kokosa

2 jušne žlice planinskog sira (sitno ribanog)

sok pola limuna

 

Prilog:

pola žemlje

5 jušnih žlica ulja

sol, papar

 

Priprema:

1. Očistiti, oprati, ocijediti i grubo narezati špinat. Zakuhati juhu, dodati špinat i kuhati na laganoj vatri 2 minute.

2. Vrhnje pomiješati sa žumanjkom, krušnim i kokosovim mrvicama, sirom i limunovim sokom. Juhu pomoću miksera izmiješati u pire. Mješavinu od kiselog vrhnja kuhati 3 minute na laganoj vatri. Juhu posoliti, popapriti, procijediti kroz cjediljku i ostaviti da se hladi 4 sata.

3. Kao dodatak, pripremiti žemlju narezanu na kockice veličine 2 cm i kockice prepržiti na ulju do svjetlosmeđe boje. Kockice izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Juhu poslužiti posipanu pripremljenim kockicama.

_____________________

Hranjiva vrijednost po obroku:

350 kcal; 6,7 g bjelančevina; 31 g masnoće; 12 g ugljikohidrata; 0,9 BE; 105 mg kolesterola

 

  isprintaj članak