Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Naslage na bokovima, kolutovi za plivanje zbogom!
Objavljeno: 06.02.2021. 09:36  
Hodanje je topitelj masnoća
Hodanje je topitelj masnoća

Jarun, Zagreb (slikao: Željko Marušić)

Hodanje u susret dobrom osjećaju je novi trend iako smatraju da je to sport za slabiće, za one s nimalo snage. Ali hodanje ili kako se još naziva power-walking, fitness-walking ili race-walking jenajbolji sport za gubljenje suvišnih kilograma. To je topitelj masnoća. Naslage na bokovima, kolutovi za plivanje zbogom! I kada se pita za novu dijetu, odgovor je jednostavan - hodanje. I djevojke ne mijenjajte to s ljuljanjem bokova koje nastaje kod race-walkinga, a zbog tehnike se način hoda čini pomalo čudnim.

 

Jutro je najbolje

Najbolje vrijeme za hodanje su jutarnji sati nakon ustajanja kako biste postigli radnu temperaturu ili poslijepodnevni sati kako bi se oslobodili stresa. Svatko si osobno određuje tempo i opterećenje.

Pri odabiru odjeće treba obratiti pažnju na prozračne materijale i prikladnu obuću. Postoje i posebne cipele koje sprečavaju klizanje stopala.

 

Dobri učinci brzog hodanja

 Hodanjem pokrećete sve mišiće, a posebno mišiće nogu i stražnjice. Budući da se stalno hoda u području niskog pulsa, nakon dvadesetak minuta postižete dobro sagorijevanje masnoća. Naravno da je hodanje i izvrstan trening za krvožilni sustav i najbolja ravnoteža sjedećim zanimanjima.

 Hodanje pomaže oslobađanju od tjelesnog i emocionalnog stresa, poboljšava raspoloženje, pospješuje tjelesni osjećaj ugode i jača samopouzdanje.

 Hodanje je sport izdržljivosti pogodan u svakim dobima života i pomaže nam u sprečavanju oboljenja srca i krvožilnog sustava i problema s kraljesžnicom, te jača imunitet.

 

Savjet za kraj

Nakon treninga istegnite sve mišiće čime sprečavate skraćivanje mišića i neugodne bolove.

  isprintaj članak