Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Ni najskuplji načini njegovanja ne jamče zdraviju kožu, kosu i zube…
Objavljeno: 10.11.2019. 10:43  
Holistički pristup i nerazumijevanje cjelokupnog tjelesnog sustava
Holistički pristup i nerazumijevanje cjelokupnog tjelesnog sustava

Biškek, Kirgistan (snimio: Željko Marušić)

 

Holistički pristupite svom izgledu. Što to znači? Ukratko, holistički pristup je promatranje čovjeka – dakle sebe, izvan uobičajenih granica bioelogije, medicine, sociologije i psihologije i sagledava čovjeka šire uključujući i okruženje u kojem živi. Svaki čovjek je jedinstven sa svojim osobnostima i ravnopravni sudionik u liječenje (iscjeljivanju) i snosi dio odgovornosti za ishod liječenja. Čovjek je cjelina tijela, duha i uma.

Dakle, postoje mnogi drugi čimbenici koji igraju važnu ulogu u tome da izgledate zdravo i privlačno. Neuravnotežena prehrana, dehidracija, život bez vježbanja i stalna napetost (stres) ubrzat će starenje vašeg tijela i nema kozmetičkog pripravka koji će to popraviti!

 

Osim redovitog njegovanja tijela, obratite pozornost na ove važne čimbenike:

Dijeta: 

Hrana je informacija kojom hranite svoj DNK. Budite svjesni onoga što jedete budući da hrana utječe na vaše raspoloženje, razinu energije i vaš izgled.

Voda: 

Popijte najmanje osam čaša vode dnevno. Aktivnoj osobi trebat će više od tih osam čaša dnevno. Hidrirana koža je podatnija, što čini da izgleda mladoliko i privlačnije.

Smanjite napetost: 

Kortizol, hormon koji se oslobađa u stresnom stanju, dehidrira kožu i čini vas umornima. Svakodnevno meditirajte, odnosno nađite način za opuštanje, kako biste smanjili napetost.

Spavanje: 

Odmor omogućuje vašem tijelu da se obnovi, odnosno oporavi. Na licu će vam se vjerojatno pojaviti odraz manjka sati sna. Pobrinite se da spavate barem sedam do osam sati.

Vježba: 

Tjelesna aktivnost proizvodi endorfin, dobar hormon. Redovita tjelovježba povećava protok krvi i hrani stanice kože. Povećani protok krvi također pomaže u uklanjanju otrovnih tvari iz tijela. Vježbajte kroz hodanje, trčanje, plivanje, vožnjom bicikla, u teretani…

Riješite se ovisnosti od otrovnih tvari: 

Odreknite se pušenja, droga i pretjeranog pijenja alkohola ukoliko želite održati zdravu kožu. Šteta koju ti toksini nanose vašim unutarnjim organima imat će vidljiv loš učinak na vaše lice i vanjsko tijelo.

 

Unatoč našem užurbanom načinu života, moguće je održavati visoke standarde njegovanja tijela razvijanjem i pridržavanjem sustava navika.


  isprintaj članak