Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na prevare s korona virusom
WHO ističe da sve adrese WHO e-pošte završavaju s @ who.int. Slični pošiljatelji kao što su @ who.com, @ who.org ili @ who-safety.org nisu iz WHO-a. ...
Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Ni najskuplji načini njegovanja ne jamče zdraviju kožu, kosu i zube…
Objavljeno: 10.11.2019. 10:43  
Holistički pristup i nerazumijevanje cjelokupnog tjelesnog sustava
Holistički pristup i nerazumijevanje cjelokupnog tjelesnog sustava

Biškek, Kirgistan (snimio: Željko Marušić)

 

Holistički pristupite svom izgledu. Što to znači? Ukratko, holistički pristup je promatranje čovjeka – dakle sebe, izvan uobičajenih granica bioelogije, medicine, sociologije i psihologije i sagledava čovjeka šire uključujući i okruženje u kojem živi. Svaki čovjek je jedinstven sa svojim osobnostima i ravnopravni sudionik u liječenje (iscjeljivanju) i snosi dio odgovornosti za ishod liječenja. Čovjek je cjelina tijela, duha i uma.

Dakle, postoje mnogi drugi čimbenici koji igraju važnu ulogu u tome da izgledate zdravo i privlačno. Neuravnotežena prehrana, dehidracija, život bez vježbanja i stalna napetost (stres) ubrzat će starenje vašeg tijela i nema kozmetičkog pripravka koji će to popraviti!

 

Osim redovitog njegovanja tijela, obratite pozornost na ove važne čimbenike:

Dijeta: 

Hrana je informacija kojom hranite svoj DNK. Budite svjesni onoga što jedete budući da hrana utječe na vaše raspoloženje, razinu energije i vaš izgled.

Voda: 

Popijte najmanje osam čaša vode dnevno. Aktivnoj osobi trebat će više od tih osam čaša dnevno. Hidrirana koža je podatnija, što čini da izgleda mladoliko i privlačnije.

Smanjite napetost: 

Kortizol, hormon koji se oslobađa u stresnom stanju, dehidrira kožu i čini vas umornima. Svakodnevno meditirajte, odnosno nađite način za opuštanje, kako biste smanjili napetost.

Spavanje: 

Odmor omogućuje vašem tijelu da se obnovi, odnosno oporavi. Na licu će vam se vjerojatno pojaviti odraz manjka sati sna. Pobrinite se da spavate barem sedam do osam sati.

Vježba: 

Tjelesna aktivnost proizvodi endorfin, dobar hormon. Redovita tjelovježba povećava protok krvi i hrani stanice kože. Povećani protok krvi također pomaže u uklanjanju otrovnih tvari iz tijela. Vježbajte kroz hodanje, trčanje, plivanje, vožnjom bicikla, u teretani…

Riješite se ovisnosti od otrovnih tvari: 

Odreknite se pušenja, droga i pretjeranog pijenja alkohola ukoliko želite održati zdravu kožu. Šteta koju ti toksini nanose vašim unutarnjim organima imat će vidljiv loš učinak na vaše lice i vanjsko tijelo.

 

Unatoč našem užurbanom načinu života, moguće je održavati visoke standarde njegovanja tijela razvijanjem i pridržavanjem sustava navika.


  isprintaj članak