Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


Koncerti, predstave, radionice za djecu, dva klizališta, Božićni sajam...
Objavljeno: 08.12.2019. 09:41  
Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu
Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Uz bogat blagdanski program koji se sastoji od brojnih koncerata, predstava, radionica za djecu i božićnog sajma, posjetitelji se mogu zabaviti i na dvama klizalištima, u Tvrđavi i na glavnom gradskom trgu. Osim po sadržaju, Advent iz davnina jedinstven je i po uređenju pa tako Korzo krasi dojmljiva pop up knjiga Priče iz davnine u sklopu koje posjetitelji mogu ući u šumu Striborovu, zaplesati kod bake i Domaćih, družiti se s Potjehom, Marunom i Ljutišom te se slikati s Nevom kod njenog mlina. Kad se upale večernja svjetla, posebnu pažnju privlači "svjetleća" bajka smještena tik do Ivaninog spomenika, a diljem grada raspoređeni su i prigodno ukrašeni punktovi za fotografiranje s Ivaninim likovima. 

Ljubitelje Ivaninih bajki mogu uživati u Adventu (Došašću) iz davnina, do 29. prosinca. 

Advent iz davnina, nadahnut animiranim interaktivnim obradama „Priča iz davnina" koje su osvojile brojne nagrade promovirajući djelo Ivane Brlić Mažuranić u svijetu, osmislila je umjetnička direktorica Helena Bulaja Madunić na poziv Grada Slavonskog Broda. Nastavak je to uspješnog projekta Vlak iz davnina iz travnja ove godine kada je Slavonski Brod upriličio bajkovitu proslavu rođendana najpoznatije hrvatske spisateljice bajki Ivane Brlić Mažuranić. 

„Ponosan sam što mogu reći da Slavonski Brod ove godine ima uistinu bajkovito Došašće, a sve zahvaljujući ponovnom oživljavanju likova najpoznatije hrvatske spisateljice bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Divno je vidjeti mnoštvo nasmiješenih dječjih lica kako radoznalo šeću gradom i upijaju ovaj jedinstveni ugođaj", rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.  


  isprintaj članak