Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
99 godina nakon što je proizveden prvi ruski automobil Russo-Balt
Objavljeno: 11.05.2021. 09:32  
Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije

Hotel Russo-Balt, Moskva

Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva.

Činjenica da hotel ima doista zanimljivu povijest i povezanost s prvim ruskim automobilom Russo-Balt, proizvedenim 1909. u tvornici rusko-baltičkih vagona u tadašnjem Ruskom carstvu.

Osnovani 2002. godine, Hoteli i odmarališta Russo-Balt nude luksuzno uživanje u raskošnom dizajnu i uspomene koje ćete čuvati do kraja života. Hotel Russo-Balt Moskva otvorio je svoja vrata 99 godina nakon što je proizveden prvi ruski automobil Russo-Balt. Ime hotela trebalo je naglasiti važnost ovog događaja u povijesti zemlje, ali i ukazati na paralelu između dviju tvrtki.

Russo-Balt je bio prvi ruski automobil, koji je 1909. godine proizvela tvornica rusko-baltičkih vagona u tadašnjem Ruskom Carstvu. Vozila Russo-Balt bila su poznata po svojoj izvanrednoj kvaliteti, prikladnoj za istinskog aristokrata. Tako i hotel Russo-Balt Moscow poziva da doživite ozračje aristokratskog stanovanja u luksuznoj vili - pravom remek-djelu ruske moderne, s vlastitim vrtom na bulevaru. Ukusno uređena lijepa unutrašnjost, umjetnine i antikviteti, restoran s izvrsnom kuhinjom i ljetnom terasom stvaraju ozračje istinskog šika.

Hotel Russo-Balt Moskva smješten je u samom središtu Moskve i lako ga možemo nazvati šarmantnim utjelovljenjem doba secesije. Ranije je na ovom mjestu bilo staro plemićko vlastelinstvo; a 1879. godine arhitekt P. Žukov sagradio je zgradu kakvu danas vidimo. Andrei Bely i Alexander Blok, Valery Bryusov i Ivan Bunin, Konstantin Balmont, Leonid Andreyev i Igor Severyanin samo su nekoliko poznatih imena koja su ovo mjesto nazvala svojim privremenim domom. Također, izdavačka kuća Musaget simbolista i S.N. Ovdje se nalazila prva ženska klasična gimnazija Fisher.

U razdoblju 2006. - 2008. godine obavljena je opsežna obnova i preuređenje arhitektonskog kompleksa imanja. 11. rujna 2008. godine hotel Russo-Balt Moskva, s 15 soba i apartmana, otvorio je vrata gostima. Restoran Aoduvan poslužuje samo sezonske i organske proizvode.


  isprintaj članak