Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U
Postoje namirnice koje ne valja prati prije uporabe
Objavljeno: 08.01.2019. 10:10  
Hrana koju ne smijete prati prije jela
Hrana koju ne smijete prati prije jela

Namirnice koje ne valja prati prije uporabe

 

Crveno meso

Crveno meso je dovoljno osušiti prikladnim papirnatim ubrusom prije pohranjivanja. Prije pripreme ga treba oprati, opet posušiti papirnatim ubrusom, a radnu plohu dezinficirati.

 

Gljive

Gljive nikako ne perite prije uporabe! Treba ih oprati prije kuhanja i obrisati, odnosno uvaljati u papirnati ubrus kako biste ih osušili i smanjili unos moguće zaraze.

 

Jaja

Ljuska jajeta obložena je tvari koja je štiti od bakterija. Stoga ih se ne smije prati prije pohranjivanja budući da bi nestala zaštita.

 

Piletina

Salmonela živi na piletini, ali mora biti više od 103 klice da bi se čovjek zarazio, za razliku od nekih drugih bolesti kod kojih su potrebne samo jedna ili deset bakterija da oboli. Dakle, piletina treba biti značajno onečišćena. Pranjem piletine prije pohranjivanja tu bakteriju samo širimo po njoj i sudoperu.

 

Tjestenina

Tjesteninu se ispire poslije kuhanja, a ne prije budući da bi isprali dio škroba koji vezuje vodu na sebe i tjestenini daje opseg i mekoću.


  isprintaj članak