U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Pečene jabuke kao hrskava poslastica
Objavljeno: 30.05.2016. 15:58  
Hrskavac od jabuka
Hrskavac od jabuka

Hrskavac od jabuka

 

Jabuke spadaju u najbolje što možemo dati svojem tijelu. Već zbog toga vrijedne su grijeha - bilo svježe sa stabla ili pečene kao hrskava poslastica.

 

Sastojci (za osam osoba):

-           1 kg jabuka

-           1 velika žlica limunovog soka

-           150 g zrnastih zobenih pahuljica

-           1 mala žličica cimeta

-           50 g maslaca

-          50 g meda

-           2 velike žlice bundevinih koštica

 

Hranidbena vrijednost:

Jedan obrok (bez sladoleda) sadrži:

bjelančevine: 3 g

masti: 8 g

ugljikohidrati: 30 g

neprobavljive tvari: 3 g

kJ /kcal: 870 / 208

 

Priprema:

- Jabuke oguliti, odvojiti od koštica, izrezati u tanke kriške, poslagati slojevito u pekač (lim za nabujak) premazan mašću i preko svega nakapati sok od limuna.

- Zobene pahuljice, cimet, maslac i med pomiješati vilicom i izmrviti preko naslaganih kriški jabuka.

- Posipati košticama suncokreta ili buče te peći 30 do 40 minuta na temperaturi od 175°C.

Poslužiti toplo. Uz to je prikladan umak od vanilije, sladoled od vanilije ili liker od vanilije.

 

Savjet:

U jabukama se nalaze važne sekundarne biljne tvari (flavonoidi, fenolne kiseline) i to u kori i izravno ispred nje. Zbog toga jabuke jedite neoguljene. Prije jela, trebate ih dobro oprati u toploj vodi i temeljito istrljati, kako biste uklonili moguće štetne tvari.

Odrednica zdravlje: Neprobavljiva tvar pektin djeluje dobro na masnoće u krvi. Već dvije do tri jabuke dnevno primjetno spuštaju razinu kolesterina.  

 

 

  isprintaj članak