Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Sisačko-moslavačka županije kreće snažnije s turističkom ponudom
Objavljeno: 16.06.2020. 07:22  
Hrvatska kuća vina u Popovači
Hrvatska kuća vina u Popovači
  • Hrvatska kuća vina u Popovači

Snimio: Marko Čoić

 

U Popovači je predviđena gradnja Hrvatske kuće vina kojom bi htjeli povezati bogatu tradiciju i suvremeno vinarstvo Moslavine u promidžbi izvorne sorte vina škrlet. Projekt će većim dijelom biti ostvaren novcem iz fondova Europske unije.

U tome ne staju u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tako razvijaju projekt Kupujmo lokalno kroz koji je moguće kupiti domaće proizvode sa sela u trgovinama u Sisku, Kutini i Novskoj, a nakon što je otvorena e-tržnica, kroz lanac trgovina Kupujmo lokalno proširit će se prodaja i diljem države.

U Sisačko-moslavačkoj županiji osim uobičajenih gostiju iz Zagreba, očekuju i goste iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije i Poljske, koji su i do sada najbrojniji te, prirodno, i sve ostale. Ingrid Padjen Đurić, direktorica Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, naglasila je kako je "Lonjsko polje samo dio bogate turističke ponude koju još čine kupanje, liječenje i opuštanje u Topuskom, kušanje moslavačkih vina i jela poput šarana na rašljama, odlične biciklističke staze i plovidba rijekama". 

 „Sisačko-moslavačka županija osigurava nekoliko vrsta bespovratnih potpora. Za unapređenje turističke ponude te županije osigurano je ukupno 400.000 kuna, a s još 500.000 sufinanciramo organizirane dolaske turista. Turističkim subjektima na raspolaganju su i krediti za ulaganja bez plaćanja kamata. Koliko je vrijedna naša stalna potpora turističkim manifestacijama, najbolje govore iznimno uspješni Lipovljanski susreti, Voloderske jeseni te Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici”, istaknuo Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, na predstavljanju tuističke ponude.

(Pripremio: Tomislav Radić)

  isprintaj članak