Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Druženje mladih na benzinskim crpkama Slovenije i Njemačke uprkos intervencijama policije
Objavljeno: 21.03.2020. 19:22  
Hrvatski dnevni imigranti ne mogu više u Sloveniju, a Kirgistan uveo izvanredne mjere
Hrvatski dnevni imigranti ne mogu više u Sloveniju, a Kirgistan uveo izvanredne mjere

Biškek (snimio: Željko Marušić)


Kirgistan je uveo izvanredne mjere

U Kirgistanu su zbog 14 zaraženih koronavirusom danas proglasili izvanredno stanje. U to su uključeni zabrana putovanja, ali i zatvaranje trgovina. Izvanredno stanje ostaje na snazi najmanje mjesec dana.

 

Hrvatski dnevni imigranti ne mogu više u Sloveniju

U Sloveniji je koronavirusom zaraženo 383 osobe, 42 više negoli jučer. Trgovine živežnim namirnicama su otvorene samo do 18 sati, tako i one za kućne ljubimce.

Biškek (snimio: Željko Marušić)

Upravo se priprema odluka o zabrani kretanja između naseljenih mjesta, a hrvatski dnevni imigranti ne mogu više u Sloveniju na posao.

Kao dodatni problem se pojavilo druženje mladih na benzinskim crpkama uprkos intervencijama policije. Slične teškoće imaju i u Njemačkoj, posebno s mladima.

 

Prvi umrli od covida-19 u Finskoj i Litvi

Iz Finske su, u kojoj je potvrđen 521 slučaj zaraženih koronavirusom, javili da se dogodio prvi smrtni slučaj. U Helsinkiju je umro stariji muškarac, a u Litvi starija žena koja je bila u bolnici zbog drugih zdravstvenih teškoća. Sumnja se da se zarazilau bolnici u mjestu Ukmerge, udaljenom 78 kilometara sjeverno od glavnog grada Vilniusa. 


  isprintaj članak