Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Zahvaljujući prvenstvu ovogodišnji treninzi konačno dobivaju smisao
Objavljeno: 10.09.2020. 20:28  
Hrvatski reprezentativci spremni za Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama od 18. do 20. rujna u Pragu
Hrvatski reprezentativci spremni za Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama od 18. do 20. rujna u Pragu

Branko Lovrić, Matija Marinić, Stjepan Perestegi i Ren Korpes (snimio: Vedran Metelko)

Nakon stanke koja je zbog pojave novog korona virusa trajala više od pola godine, hrvatski se kanuisti i kajakaši vraćaju na natjecanja.

Na Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama koje će se od 18. do 20. rujna održati u Pragu, odlaze Matija Marinić, Ren Korpes, Thomas Ukalović i Roko Bengeri. Marinić nastupa u kanuu, Korpes i Ukalović u kajaku, a Bengeri u obje discipline.

 

„Najvažnije je da dečki ponovo osjete natjecateljski duh! Zbog pandemije novog korona virusa nije bilo natjecanja što se osjećalo na njihovoj motivaciji. Istodobno nisu mogli imati ni pune treninge. Sada ćemo konačno na stazi vidjeti koliko su spremni” - kazao je Stjepan Perestegi, trener hrvatske reprezentacije.

 

Branko Lovrić, glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza i izbornik hrvatske reprezentacije, očekuje da će sportaši na natjecanju pokazati dobru spremnost te se nada će se perspektivni juniori osamnaestogodišnji Ukalović i dvije godine mlađi Bengeri u jakoj seniorskoj konkurenciji ući u polufinale. Najveća su očekivanja od tridesetogodišnjeg Marinića i dvadesetčetverogodišnjeg Korpesa. Iza njih stoje znanje i iskustvo, a dobro poznaju i umjetnu stazu za slalom na divljim vodama u praškoj četvrti Troja.

 

„Jedva čekamo Europsko prvenstvo kako bismo se mogli usporediti s drugima! Šteta što su ove godine izostala manja natjecanja koja prethode prvenstvu. S druge strane, zato sam ovu godinu iskoristio za operaciju koljena. Koljeno još nije na razini na kojoj treba biti, ali oporavio sam se dovoljno dobro da mogu klečati te u Pragu pokušati napraviti dobar rezultat” - rekao je Matija Marinić, trenutačno 12. kanuist svijeta. Taj kanuist jedini je iz hrvatske reprezentacije izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kajakaši će se za to pokušati izboriti na kvalifikacijskim natjecanjima u svibnju iduće godine.

 

„Iako smo tek prije mjesec dana doznali da će se Europsko prvenstvo održati u Pragu, svo vrijeme smo trenirali. Budući da je izostao dio treninga na divljim vodama, radili smo pojačano druge vrste treninga među kojima su bazična priprema i trening tehnike zaveslaja” - kazao je Ren Korpes. On je na posljednjem velikom natjecanju prije karantene u veljači u Australiji, među stotinu kajakaša uspio ući među trideset najboljih.

 

Korpes, Ukalović i Bengeri sudjelovat će i u ekipnoj utrci, a na put kreću u subotu. Prag će ugostiti prvenstvo koje se proljetos trebalo održati u Londonu. Zbog epidemiološke situacije tada je odgođeno, a ljetos mu je dodijeljena novo mjesto održavanja. 

  isprintaj članak