Vodikov peroksid u vašem domu
Vodikov peroksid ne služi samo za dezinfekciju ...
Vuk
Među životinjama je vuk omražen pa psi, medvjedi i lisice neće jesti vučje meso. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Bamako (Budapest-Bamako) rally, najveći je amaterski reli na svijetu
Objavljeno: 25.01.2018. 17:49  
Hrvatski Team Tesla vozi do cilja i Guinessove knjige rekorda
Hrvatski Team Tesla vozi do cilja i Guinessove knjige rekorda
  • Hrvatski Team Tesla vozi do cilja i Guinessove knjige rekorda

Tomas Konvička, Oleg Maštruko i Saša Cvetojević


Hrvatski Team Tesla, koji sudjeluje na ovogodišnjem reliju Budapest – Bamako, krenuo je u pustolovinu života, savladao brojne poteškoće na putu te uspješno prešao Saharu i ušao u Senegal. Nakon što su 12. siječnja krenuli u najveći amaterski reli, poduzetnik, ulagač i zaljubljenik u električne automobile Saša Cvetojević, autor, putopisac, fotograf i urednik IT medija Bug i Mreža Oleg Maštruko te joker-član iz Češke Tomas Konvička, koji čine hrvatski tim nastavlja put prema cilju i plijeni pozornost nevjerojatnim pothvatom – vožnjom u potpuno električnom automobilu.

„Prema našim saznanjima, nijedan električni automobil prije nas nije prešao Saharu. Ne tvrdimo da su naši podaci točni niti je to nužno presudno, ali prijavili smo ovaj projekt i Guinessovoj knjizi rekorda, pa ćemo vidjeti rezultate. Imamo fotografije, GPS trackove i potpise svjedoka“, rekao je Saša Cvetojević. Automobilom Tesla Model X, prvim električnim automobilom koji sudjeluje u bilo kojem afričkom reliju trojac entuzijasta i pustolovaca nastavlja put kroz Senegal i Gambiju s očekivanim dolaskom u Banjul - glavni grad Gambije, u nedjelju 28. siječnja. „Po meni, jedino što može oboriti našu prijavu je ako je netko jako skroman i tih već to napravio, i to van organizacije nekog relija, dakle potpuno sam i bez agregata, uz beskonačno spora punjenja putem utikača, a da to nije nigdje objavio ni u medijima ni na društvenim mrežama. Ako takva osoba ili tim postoje, mi im šaljemo čestitke. Na ovaj put nismo krenuli zbog obaranja rekorda, ali ako i to možemo dodati kao šlag na tortu, zašto ne“, dodaje Oleg Maštruko.

Budapest - Bamako, ponekad skraćeno znan i samo kao Bamako rally, najveći je amaterski reli na svijetu nastao s idejom da se Dakar Rally učini dostupan i "običnim" ljudima.

  isprintaj članak