Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


Osmo izdanje HTI - najveće europske konferencije o zdravstvenom turizmu ponovno u Zagrebu
Objavljeno: 07.02.2018. 12:27  
HTI (Health Tourism Industry) od 1. do 3. ožujka u Zagrebu
HTI (Health Tourism Industry) od 1. do 3. ožujka u Zagrebu

Topusko - tradicija u zdravstvenom turizmu


Najveća europska konferencija HTI (Health Tourism Industry) od 1. do 3. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu okupit će priznate stručnjake s područja zdravstvenog turizma.

Na osmom izdanju HTI konferencije, integriranom skupu sastavljenom od summita, foruma prestižnih europskih i svjetskih udruženja te prodajnih radionica očekuje se preko 400 posjetitelja iz više od 40 zemalja. Sudionici će imati priliku saznati sve o aktualnim trendovima i budućim izazovima ove industrije, a konferencija će im pružiti priliku za stvaranje kontakta s najutjecajnijim predstavnicima javnog i privatnog sektora zdravstvenog turizma iz cijelog svijeta.

“Zdravstveni turizam iznimno je važan za Hrvatsku, jedan je od naših najistaknutijih proizvoda s dugom tradicijom i poviješću te spada među turističke proizvode koji će biti u žarištu promidžbenih aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Riječ je o proizvodu koji na svjetskoj razini raste po stopi između 15 i 20 % godišnje i odlično nadopunjuje ostatak turističke ponude, a naš konačni cilj je da Hrvatska bude prepoznata kao priznato cjelogodišnje odredište zdravstvenog turizma.“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, nadodavši kako se raduje odazivu od 50 kupaca zdravstvenih usluga i osiguravateljskih kuća koji su potvrdili dolazak na B2B skup “Buy Croatia - zdravstveni turizam” koji Hrvatska turistička zajednica organizira u partnerstvu s HTI konferencijom.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom HTI će organizirati zasebne destinacijske forume “How to do business with?” s fokusom na Rusiju i ostale CIS zemlje, Kinu i Bliski Istok. Riječ je o velikim, a nedovoljno iskorištenim tržištima koja će prema svim predviđanjima mijenjati uvjete na svjetskom tržištu zdravstvenih usluga. Najnovije partnerstvo sklopljeno s ITB Berlin, jednim od najvećih svjetskih sajmova turizma, nastavak je politike umrežavanja konferencije sa svjetskim industrijskim liderima, organizacijama i organizatorima događanja.

Uz podršku uglednog investicijskog fonda Princeton Healthcare, poučni dio konferencije bit će posvećen različitim mogućnostima ulaganja kroz korištenje fondova za zdravstveni turizam.

Razgovarat će se i o presudnim čimbenicima o kojima ovisi budućnost industrije kao što su specifični marketinški alati, radna snaga, poduke i certifikacije, promjene u zdravstvenom osiguranju, rastući korporativni i medicinski wellness.

Program će dodatno začiniti skup ključnih kupaca zdravstvenog turizma (agencija, posrednika i osiguravatelja) 3. European Buyers Initative, a u partnerstvu s CIGNOM bit će organiziran 2. EHTI Leaders Summit na kojem će se sastati visoki predstavnici državnih i drugih javnih institucija Europe s ciljem stvaranja sinergije za promicanje Europe kao odredišta zdravlja. 

  isprintaj članak