Grad blizanca u Indiji
Ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu. ...
Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Ovogodišnja tema je „Zdravstveni i wellness turizam“
Objavljeno: 21.06.2019. 18:58  
HTZ objavio Javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti
HTZ objavio Javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti

Stubičke Toplice


Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) za 2019. godinu na temu „Zdravstveni i wellness turizam". Cilj ovogodišnjeg EDEN izbora je nagrađivanje i promicanje netradicionalnih turističkih odredišta koje svoju turističku ponudu temelje prvenstveno na wellnessu te načelima održivog razvoja, pridonoseći time posjećenosti tijekom cijele godine, a osobito u razdoblju izvan glavne sezone. 

„Zdravstveni turizam najbrže je rastući dio turističke industrije koji godišnje raste po stopi od 15 do 20 posto. Na tom području Hrvatska ima izuzetno jaku osnovu i bogatu tradiciju pa nas upravo zbog toga veseli ovogodišnja tema EDEN projekta. Siguran sam da će hrvatska odredišta prepoznati priliku za dodatnom promocijom kroz ovogodišnju temu posvećenu zdravstvenom turizmu.", izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, a rok za podnošenje kandidatura je 9. kolovoza 2019. godine.

Projekt EDEN provodi se u suradnji s Europskom komisijom, koja određuje opće smjernice, uvjete i uvjete odabira, a države koje sudjeluju u projektu organiziraju i provode izborni postupak na nacionalnoj razini. Hrvatsko pobjedničko odredište će, osim na stranicama HTZ-a, biti promovirana i putem službene stranice Europske komisije. Također, pet najviše postavljenih odredišta bit će predstavljene kao primjeri dobre prakse i pozvane da se pridruže europskoj EDEN mreži koja promiče odredišta održivog turizma.

Hrvatska turistička zajednica u EDEN projektu sudjeluje od samog početka, odnosno od 2006.  godine. Cilj projekta je stvaranje europske mreže najboljih odredišta održivog turizma, promocija netradicionalnih i turistički manje razvijenih odredišta, podizanje svijesti o raznolikosti europske turističke ponude te poticanje razvoja po načelima održivog turizma. 

  isprintaj članak