Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Kamping stvara oko 25 posto ukupnih noćenja u Hrvatskoj
Objavljeno: 17.06.2019. 13:30  
HUT pozdravlja izmjene Zakona o ”turističkom zemljištu”
HUT pozdravlja izmjene Zakona o ”turističkom zemljištu”

Nin

 

Hrvatska udruga turizma (HUT), krovna udruga turističkog sektora u Hrvatskoj koji stvara oko 20 posto ukupnog BDP-a, snažno pozdravlja poticaj Vlade da pokrene postupak izmjene postojećeg Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije.

HUT je u više navrata ukazivao kako je neriješeno pitanje turističkog zemljišta jedno od ključnih prepreka koju treba ukloniti kako bi se otvorile potpune ulagačke mogućnosti turističkog sektora. 

”Postojeće zakonsko rješenje iz 2010. ne rješava pitanje turističkog zemljišta na odgovarajući način i to već godinama koči snažniji razvoj turizma na obali, posebno kamping turizma koji ima iznimno velike mogućnosti u Hrvatskoj. Zbog toga nas veseli poticaj Vlade, a u postupku donošenja novog zakonskog prijedloga ćemo sudjelovati kako bi postavili najbolji mogući okvir za razvoj sveukupne turističke ponude Hrvatske. Želimo posebno naglasiti da se ukupne ulagačke mogućnosti turističkog sektpra procjenjuje na tri do pet milijarde eura te očekujemo da će novi zakonski prijedlog omogućiti s jedne strane stabilnost i izvjesnost u poslovanju te poticajno okruženje za nova ulaganja, a s druge strane najveću zaštitu prostora kao preduvjeta održivosti hrvatskog turizma te stabilne prihode državnog proračuna te proračuna jedinica lokalne samouprave”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

Kamping stvara oko 25 posto ukupnih noćenja u Hrvatskoj, a posljednjih godina je kakvoća smještaja znatno podignuta pa je Hrvatska u samom europskom vrhu po kvaliteti kampinga.

Kvalitetna rješenja navedenog zakona omogućiti će i dodatni razvoj hotelijerske ponude koji bi trebali iznad svih poticati u narednom razdoblju.

  isprintaj članak